www.vooruit.be

Official Launch BLAUWDRUK

Theaterzaal -
  •    
  •    
   
vorige
volgende

Speeldata

datum tijdstip zaal prijs kaarten/beschikbaarheid

Om 19:15 stipt geven we in de Theaterzaal de officiële aftrap van BLAUWDRUK. Dat doen we met drie stevige statements door Agnes Quackels, artistiek leider van Kunstencentrum BUDA, writer in residence Hind Fraihi en het team van Vooruit.

 

Agnes Quackels

De Brusselse Agnes Quackels is sinds 2011 artistiek leider van Kunstencentrum BUDA in Kortrijk. Ze organiseert residenties voor performance-artiesten, zet thematische presentatieplatformen op en initieert discursieve ontmoetingen. Ze is ook mede-oprichter van het alternatieve managementbureau Magarita Production.

Voor deze lezing / statement deelt ze haar inzichten over een van de dagelijkse aspecten van een job als curator: liters koffie drinken met artiesten, die zo meer info meegeven over hun ongetwijfeld fenomenaal maar veel te krap gebudgetteerd project. Projecten die misschien wel deel kunnen uitmaken van een volgend ‘sociaal en politiek geëngageerd’ festival.

Agnes stelt een set van oplossingen voor “die je instituut kunnen omtoveren in een fantastisch instituut”, suggesties gebaseerd op een driedaags symposium in BUDA in februari 2017.

 

Hind Fraihi

Hind Fraihi is bekend als auteur van het visionaire 'Undercover in Klein-Marokko', over het toenemende islamfundamentalisme. Hind zal als writer in residence in 2017 op geregelde tijdstippen inbreken in het programma van Vooruit. Dat kan via een eenvoudige nieuwjaarswens, maar even goed met een statement tijdens BLAUWDRUK of als panellid tijdens Les van de Eeuw.

Met haar motto “verbinding in verwarring” sluit Hind perfect aan bij het engagement van Vooruit om actief in te zetten op een rechtvaardige, diverse samenleving.

 

Het team van Vooruit

En uiteraard kan Vooruit zelf niet achterop blijven. De derde statement is er eentje van het huis, en die presenteren we gewoon samen.

Extra informatie

gratis

Credits