www.vooruit.be

Lucinda Ra (geannuleerd)

Lucinda Ra Composteert

Foyer Theaterzaal - Performance
 

Speeldata

datum tijdstip zaal prijs kaarten/beschikbaarheid

Wat is een dorp in de 21ste eeuw?

‘Lucinda Ra Composteert’ is een avond waarop Lucinda Ra haar eigen onderzoek openbaar maakt. Een open les om u en ons iets bij te leren.

Voor deze editie nodigen ze Jean-François Caron uit, burgemeester van het Noord-Franse dorpje Loos-en-Gohelle. Het voormalige mijnwerkersdorp is een voortrekker op het vlak van transitie en van wat Caron de “derde industriële revolutie” noemt. Hij geeft een open les over de samenwerking tussen bewoners, stadsbestuur en industrie om hun dorp naar de 21ste eeuw te hevelen.

Deze avond maakt deel uit van het vooronderzoek van ‘GRONDWERK’. Naast een lezing van burgemeester Caron presenteren de makers ook al enkele proefstukken van ‘GRONDWERK’. Een stand van zaken in de vorm van beelden, tekst of muziek op basis van hun onderzoek op Linkeroever, in het Rabot en aan de Afrikalaan.

Lucinda Ra is een los-vast collectief en was eerder te zien in Vooruit - of beter gezegd: buiten Vooruit - met ‘Het Fioretti Project’ en het spraakmakende ‘Rabot 4-358’. In april keert de groep terug naar Vooruit met ‘GRONDWERK’, een marathonproject van maar liefst 72 uur.

Extra informatie

gratis

Credits

Lucinda Ra is Giovanni Barcella, Jeroen van Herzeele, Brigitte Mys, Stefanie Claes, Bart Capelle, Simon Allemeersch, Mario Debaene, Maarten De Vrieze & Barbara Claes
 - ‘GRONDWERK’ bestaat in samenwerking met Sven Roofthooft, Sofie Van der Linden & Sara Sampelayo - beeld (c) Maarten De Vrieze