www.vooruit.be

Vooruit & Gouvernement present:

Alex Zhang Hungtai, David Maranha & Gabriel Ferrandini / Remörk

Gouvernement - Pop, Elektronica, Concert
 

Speeldata

datum tijdstip zaal prijs kaarten/beschikbaarheid

De voorverkoop voor dit concert werd afgesloten. Er zijn nog tickets te koop aan de kassa van Gouvernement, vanaf 19u30

Alex Zhang Hungtai, David Maranha & Gabriel Ferrandini

Nog niet zo heel lang geleden was Dirty Beaches een ware verademing in de toen wat ingedommelde indiepopscène. Het soloproject van de Canadees-Taiwanese Alex Zhang Hungtai blendde giftige synth-rockabilly à la Suicide en een in reverb gedrenkte versie van de ‘Twin Peaks’-soundtrack. Live stond Hungtai garant voor wilde, zwoele shows. Na het album ‘Stateless’ begroef hij Dirty Beaches en zocht, zowel muzikaal als geografisch, nieuwe horizonten op.

In 2014 belandde Hungtai in Portugal, waar hij bevriend raakte met lokale underground muzikanten David Maranha (cello) en Gabriel Ferrandini (percussie). Maranha is een onvermoeibare avant-garde muzikant die samenwerkte met o.a. Helena Espvall, Chris Corsano, Arnold Dreyblatt, Richard Youngs en Carla Bozulich. Ferrandini is dan weer een van de upcoming jazzdrummers in Portugal en maakt deel uit van het RED Trio.

Zet deze drie heren samen op één podium en je krijgt een wervelwind van freejazz en no wave. Denk aan intens ritmische percussie, cyclische trance door een manische saxofoon en psychedelische keyboard-drones. En uiteraard, als kers op de taart, de hikkende vocale uitbarstingen van Hungtai. Debuut 'Ancora' kwam vorig jaar uit op Grain Of Sound, en is nu voor het eerst op Belgische bodem live te bewonderen.

 

Remörk

Kwalitatief avant-kabaal van eigen bodem: dat is Remörk. Met de lp ‘Principium 2.1’ - uit op Ultra Eczema - maakte Kris Delacourt een conceptuele mindfuck van jewelste. Beeldend kunstenaar Vaast Colson nodigde Delacourt uit om een interpretatie te maken van een van zijn kunstwerken: een soort grafische soundtrack gemaakt op stickers. Het resultaat is een reeks van casio keyboard-drones van gelaagde octaven die het patroon van die tekeningen volgen. Zonder twijfel een van de straffere experimentele releases van 2016.

 

Extra informatie

tickets: €8

Credits

beeld © Pedro Gomez