www.vooruit.be

l'hommmm

Fünf Leichte Tanzspiele

Domzaal - Theater, Dans
  •    
  •    
  •    
     
vorige
volgende

Speeldata

datum tijdstip zaal prijs kaarten/beschikbaarheid

Een voorstelling op de grens tussen theater en dans

'Fünf leichte tanzspiele' vertelt het verhaal van de taal. Niet de taal waarin wij spreken maar een oertaal, een spel, een verbeelding die vóór het begrijpen komt. 'Fünf leichte tanzspiele' legt bloot hoe snel taal ontstaat, hoe makkelijk we iets onvatbaar begrijpen, hoe vanzelfsprekend een wereldbeeld zich uittekent.

De voorstelling vertrekt vanuit het filosofische idee dat mensen zelf de scheppers zijn van de realiteit waarin ze leven. De taal, de wiskunde, de wetenschappen zijn geen pogingen om de realiteit te vatten, ze zijn een spel waarin mensen ervaring proberen te ordenen via zelfverzonnen regels. Er is geen logica, er is geen waarheid, er zijn enkele spelen en spelers, regels en de toepassing daarvan.

'Fünf leichte tanzspiele' creëert een wereld in beweging. Ze gebruikt het lichaam als vorm en speelt met beweging. Ze gaat op zoek naar het moment waarop een vorm inhoud krijgt, waarop ervaring taal wordt. De voorstelling neemt je terug naar de sérieux van het kind-zijn, waarbij elke vorm ontdekt moet worden, waarbij inhoud nog abstractie is en abstractie heel normaal...

 

Koop tickets aan voordeligere prijs

Vanaf 3 tickets geniet je van een voordelig tarief. Stel zelf een abonnement samen met minstens 3 events en krijg een korting tot 20%.

Button bestel abonnement

Extra informatie

€12 / 8 (red)

 

Credits

regie & concept: Geert Belpaeme & Mats Van Herreweghe - spel & creatie: Loes Carrette, Benjamin Cools, Seppe Decubber, Geert Belpaeme & Mats Van Herreweghe - lichtontwerp: Timme Afschrift - muziek: JS Bach en György Kurtag - productie: l’hommmm -zakelijke ondersteuning: DRIFT - met de steun van de Vlaamse Overheid, het onderzoeksfonds voor de kunsten van de Hogeschool Gent, Vooruit, Buda, Sint-Pietersabdij, De Werf & De Grote Post - een bijzondere dank aan Lieselotte De Keyzer, Bosse Provoost en Kobe Chielens die deze voorstelling mee hebben helpen ontwikkelen - beeld (c) Stine Sampers