www.vooruit.be

Victoria Deluxe

Move On

Domzaal - Theater, Film, Performance
 

Speeldata

datum tijdstip zaal prijs kaarten/beschikbaarheid

De wereld ligt aan onze voeten!

In een wereld waar technologie, terrorisme, geweld, agressie, werkonzekerheid, sociale media en consumptie zegevieren, zijn acht Gentse jongeren op zoek naar zichzelf. Ze werpen een kritische blik op de wereld waarin ze opgroeien maar laten zich evengoed omringen met liefde en vriendschap. 

MOVE ON - trailer from Victoria Deluxe on Vimeo

'Move On!' ging in oktober 2015 van start vanuit een artistiek onderzoek. Victoria Deluxe en danser Karim Kalonji trokken samen met acht jongeren de stad in. Daar fotografeerden en filmden ze op plekken die voor die jongeren betekenisvol zijn. Met de camera werd geregistreerd hoe ze bewegen, op welke manier ze de publieke ruimte gebruiken én kleur geven, in letterlijke en figuurlijke betekenis.

Wegens het succes van het eerste toonmoment in mei 2016 volgt nu een tweede editie. 'Move On!' toont de diverse manieren waarop jongeren hun stad gebruiken. De spelers werden eerder ondergedompeld in het bad van 'YOUnited9000', en krijgen nu de kans om via een doorgroeiproject mee te werken aan een volwaardige productie.

Credits

org Victoria Deluxe