www.vooruit.be

Peter Aers

On Future

Op Locatie - Performance
 

Speeldata

datum tijdstip zaal prijs kaarten/beschikbaarheid

On Future

In de reeks van gespreksperformances 'Everything Depends on How a Thing is Thought' zijn we toe aan een nieuwe aflevering van 'On Future' - de vorige vonden plaats tussen maart 2015 en juli 2016, op verschillende locaties. Deze keer buigen we ons over de toekomst. Hoe denken we erover? Wat heeft dit te maken met de ander?

Eind september trekt stadsresident Peter Aers met 'On Future' naar het Atheneum Toverfluit in Molenbeek. De school riep na de aanslagen en beeldvorming rond hun gemeente expliciet op tot dialoog. Peter Aers gaat er negen keer in gesprek met een groepje leerlingen. 

En ook jij kan erbij zijn, want per gesprek kunnen vier extra mensen deelnemen. Denk mee en praat mee over onze toekomst. Interesse? Neem dan contact op met Marnix Rummens; hij helpt je graag verder.

 

Everything Depends on How a Thing is Thought

In de reeks van gespreksperformances 'Everything Depends on How a Thing is Thought' wordt het publiek deelnemer aan het gesprek. We vormen een kleine gemeenschap, beperkt in tijd en duidelijk afgebakend. Centraal staat de verhouding van het individu tot die tijdelijke gemeenschap.

Hieronder een overzicht van alle voorbije en komende episodes:

  • 12 t/m 21.03.2015 - Everything Depends on How a Thing is Thought: On Future
  • 12.06.2015 - Everything Depends on How a Thing is Thought: Against Interpretation (try-out)
  • 08 t/m 10.12.2015 - Everything Depends on How a Thing is Thought: Against Interpretation (try-out)
  • 26 t/m 30.09.2016 - Everything Depends on How a Thing is Thought: On Future
  • 02.2017 - Everything Depends on How a Thing is Thought: Crime and Punishment (première)
  • najaar 2017 / voorjaar 2018 - Everything Depends on How a Thing is Thought: Regarding the Pain of Others

 

Peter Aers

Peter Aers is stadsresident bij Vooruit en lid van het collectief Building Conversation van Lotte van den Berg. Lees meer over afgelopen gespreksperformances in het kader van 'Everything Depends on How a Thing is Thought'. Of beluister wat Peter zelf te zeggen heeft over dit project: 

Performer Peter Aers studeerde filosofie in Gent en Genève en theater in Brussel. Eerder creëerde hij de reeks Oefeningen in verdwijnen. Hij werkte ervoor samen met daklozen, stervenden, de palliatieve zorg, en zette een zoektocht naar hobo’s in Amerika op. Hij werkte mee aan de performances van Dora Garcia (zoals The Beggar’s Opera op de Skulptur Projekte 2007 in Münster en The Inadequates op de Venetië Biënnale 2011).

Hij startte in 2014 als stadsresident bij Vooruit en werkt nu aan de reeks 'Everything Depends on How a Thing is Thought'.

Extra informatie

van 26 t/m 30 september 2016

deelnemen is gratis, maar wel even inschrijven via Marnix Rummens

Credits

ism Workspacebrussels