www.vooruit.be

Horace Andy / Ken Boothe / Jah9

Concertzaal - Reggae, Concert
 

Speeldata

datum tijdstip zaal prijs kaarten/beschikbaarheid

Eén van de invloedrijkste Jamaïcaanse zangers, met een stem uit de duizend. Horace Andy is een gerespecteerde hitmachine sinds begin jaren 70, met meer dan 40 zonder uitzondering fantastische albums op zijn naam. Klassieke hits zijn 'Skylarking', 'Quiet Place', 'Spying Glass', 'Do You Love My Music'. Andy brak véél potten in rootsreggae en dub, en speelde eind jaren 70 een rol in de opkomst van de dancehall. Hij werd tot vér over de grenzen van de reggae bekend door zijn samenwerking met Massive Attack, met singles op alle vijf hun albums: 'You're My Angel', 'Five Army Man' en 'Girl I Love You'.

Ken Boothe is één van de meest populaire en soulvolle zangers van het rocksteady-tijdperk: hij wordt "het Jamaicaanse antwoord op Wilson Pickett" genoemd. Op het Studio One-label bracht hij tijdens de hoogdagen van de rocksteady Amerikaanse soulcovers uit zoals 'Puppet On A String'. Ken Boothe wist altijd mainstream- én reggaepubliek aan te spreken: hij veroverde de wereld met de hit 'Everything I Own', UB40 en Boy George coverden hem, en Boothe nam een versie op van 'The Train Is Coming' met Shaggy in 2001. Liefde in al zijn vormen is hét thema doorheen Boothes muziek: nu eens romantisch, dan weer maatschappelijk betrokken, zoals in single 'New World Order' uit 2013.

De Jamaïcaanse Jah9 is de onbetwiste prinses van de Reggae Revival-beweging rond de nieuwe rastahelden zoals Chronixx en Protoje. Haar teksten zijn poëtisch en spiritueel; haar muziek heeft veel jazzinvloeden. Jah9 is activiste voor onder meer marihuanagebruik en onderwijs. Op 9 september brengt ze album 9 uit, heilig getal in Rastafari. 9 is één van de "most anticipated reggae albums in 2016" volgens United Reggae. Eerste single 'Humble Mi' kwam uit op 21 juni. 

ism Skinfama


Volg dit concert ook op Facebook

Extra informatie

tickets: €32 (add) / 29,75 (vvk - incl. reservatiekost)

19:30 doors (Pirates Crew)
20:00 Jah 9
21:00 Ken Booth
22:15 Horace Andy

 

Credits

org Democrazy ism Skinfama