www.vooruit.be

Dag / Nacht van de Dans

Cecilia Bengolea & François Chaignaud / Volmir Cordeiro / Platform-K, les ballets C de la B & Lisi Estaras

Diverse Zalen - Dans
 

Speeldata

datum tijdstip zaal prijs kaarten/beschikbaarheid

Voor de tweede editie van DAG/NACHT VAN DE DANS bundelen CC Evergem, Vooruit en CAMPO opnieuw de krachten. Dit jaar kan je opnieuw inschepen op unieke roadtrip langs drie huizen en diverse dansvoorstellingen. Een korte maar krachtige solo van een aanstormend talent, een ontroerende voorstelling met dansers met en zonder beperking, en een opzwepende performance van internationale topchoreografen om de nacht in te gaan: het spectrum van de hedendaagse dans is breder dan je ooit kon vermoeden.

Net zoals tijdens het vorige seizoen kan je een combiticket kopen: voor €30 krijg je een all-in, met drie voorstellingen én afterparty, aperitief, snack en transport. Vlug wezen is de boodschap want de plaatsen zijn beperkt! Bestel hier jouw combiticket.

Tickets voor de voorstellingen afzonderlijk (€13, €10 of €5) zijn te verkrijgen via campo.nu, evergem.be/cultuurcentrum of vooruit.be.

Zin in nog meer dans in Gent? Ontdek hier het programma van WISPER en Gent Bougement tijdens Dag van de dans.  

 

 

#####

Les ballets C de la B - Dancing in Jaffa 

za 29.04 - 15:00 Balzaal (duur 1u40) - film - gratis - reserveer via Les ballets C de la B 

Pierre Dulaine, een gerenommeerd stijldanser, keert terug naar zijn geboortestad Jaffa (Israël) om een bewonderenswaardig project op te starten. In Jaffa - nabij Tel Aviv - wonen Joden en Palestijnen naast elkaar. In deze licht ontvlambare wijk tracht ‘Mr. Pierre’ tien weken lang om Palestijnse en Joodse kinderen samen aan het stijldansen te krijgen. Maar hoe kan je samen dansen als je elkaar niet mag aanraken? Barrières worden gesloopt en wantrouwige kinderen veranderen in echte ‘sterren’ op de dansvloer. Met elke danspas brengt de charismatische Mr. Pierre levens in beweging.

Pierre Dulaine startte 20 jaar geleden in New York met Dancing Classrooms, een dansprogramma voor kinderen. Toen hij merkte hoe de lessen kinderen van alle kleuren en achtergronden samenbracht, rijpte het idee voor 'Dancing in Jaffa'. Op drie jaar tijd bracht het project al 7000 kinderen naar de dansvloer én dichter tot elkaar.

Organisatie: Les ballets C de la B -  100 min - gratis maar reserveren via S3@lesballetscdela.be (plaatsen zijn beperkt)- Na de vertoning dansen en praten we na met een glas. - regie: Hilla Medalia, USA, 2014
 

 

#####

Volmir Cordeiro - Céu

za 29.04 - 18:00 Campo Nieuwpoort - dans - €5 - reserveer via CAMPO 

De Braziliaanse choreograaf Volmir Cordeiro beeldt in zijn afstudeersolo ‘Céu’ een bont allegaartje van marginale figuren uit. Bedelaars, boeren, prostituees, vluchtelingen: allemaal burgers die geen plaats krijgen in de maatschappij. De jonge danser maakt een verbinding met hen in een fysieke, bijna exhibitionistische krachttoer.

choreografie & uitvoering: Volmir Cordeiro – muziek: Peixe & Doces Bárbaros (Caetano Veloso, Maria Bethânia, Gal Costa & Gilberto Gil)

 

#####

Platform-K & les ballets C de la B / Lisi Estaras - Monkey Mind

za 29.04 - 20:00 CC Evergem - dans €13 / 10 / 6,5 - reserveer via CC Evergem

‘Monkey Mind’ verwijst naar de eindeloze, onophoudelijke stroom van gedachten en woorden in je hoofd. Voor deze dansvoorstelling werkte choreograaf Lisi Estaras (les ballets C de la B) samen met drie dansers met een beperking en twee professionele dansers. Een ontroerende opvoering die vanaf de eerste seconde naar de keel grijpt.

choreografie: Lisi Estaras - cast: Fernando Amado, Hannah Bekemans, Anna Calsina Forrellad, Kobe Wyffels & Nicolas Vladyslav - dramaturgie: Sara Vanderieck - muziek / geluid: Bartold Uyttersprot - licht: Carlo Bourguignon - decor: Nico Vladyslav - kostuums: Marij De Brabandere - productie: Platform-K - coproductie: les ballets C de la B en CC De Grote Post - met de steun van: Cera, Stad Gent, Provincie Oost-Vlaanderen en de Vlaamse Overheid

 

#####

Cecilia Bengolea & François Chaignaud - altered natives’ Say Yes To Another Excess - TWERK 

za 29.04 - 22:00 Theaterzaal - dans / party - €16 / 12 (red) - reserveer via vooruit.be.

Sensuele dansperformance op de tonen van ontvlambare grime

Al sinds hun tienerjaren dweilen Cecilia Bengolea en François Chaignaud clubs af over de hele wereld. Wat begon als gewone avondjes uit evolueerde al snel tot het onder de knie krijgen van dance moves uit verschillende scenes. Samen met drie andere dansers onderzoeken Cecilia en François in ‘altered natives’ Say Yes To Another Excess – TWERK’ één stijl: grime, een felle mix van dancehall, hiphop en UK garage. Lees meer 

Altered native's say yes to another excess - TWERK from Théâtre Auditorium Poitiers on Vimeo

Daaaag / Nacht van de Dans - gratis afterparty (Vooruit Café) met Dj’s Elijah & Skilliam en Moscow Disco Rainbow Club

za 29.04 - 23:00 Vooruit Café  - afterparty - gratis

We sluiten de DAG / NACHT VAN DE DANS af in het Vooruit Café, met een feestje waarbij je eindelijk die dansmoves die je zogezegd niet hebt uit de kast mag halen.

En we toveren het Vooruit Café om tot een twerk-a-licious club. Dj’s Elijah & Skilliam van het Londense Butterz-label draaien een stomende set vol grime, dancehall, hiphop en UK garage. Eerder op de avond spelen ze trouwens live tijdens de dansvoorstelling ‘altered natives’ Say Yes To Another Excess – TWERK’. Lokale Vooruit-helden Micha & Toon (Moscow Disco Rainbow Club) zorgen voor de opwarming.

Credits

ihkv Dag van de Dans

ism CAMPO & CC Evergem