www.vooruit.be

Weg van het spektakel: Michiel Deprez / Henrik & Louise

Piste / Extreme Symbiosis

Theaterzaal - Performance, Circus
  •    
  •    
  •    
     
vorige
volgende

Speeldata

datum tijdstip zaal prijs kaarten/beschikbaarheid

Opgelet: je kan enkel beide voorstellingen bekijken met je ticket; er zijn geen aparte tickets. 'Piste' vindt plaats om 20:00 in de Theaterzaal, 'Extreme Symbiosis' om 21:15 in de Domzaal. Daartussen is voldoende tijd voorzien om te verplaatsen.

 

Intieme double bill over de fragiliteit van circus

Een pendule met vijf betonnen ballen: meer heeft opkomend jongleertalent Michiel Deprez niet nodig in zijn solodebuut ‘Piste’. Deprez, pas afgestudeerd aan de Academy for Circus and Performance Arts in Tilburg, herinterpreteert daarin elementen uit het klassieke circus. Deprez serveert geen spektakel, maar neemt je mee op een intiem, persoonlijk onderzoek.

Dat doet ook het Zweedse koppel Henrik & Louise met ‘Extreme Symbiosis’: geen toeters en bellen, wel een ontwapenende inkijk in het leven van een acroporterduo. In deze unieke lecture circusperformance volg je aan de hand van videofragmenten twee acrobaten die jarenlang in allerlei circussen hebben opgetreden met welgeteld één act. Een continue warming-up met als climax een ontroerende versie van hun succesnummer.

 

Acrowat?!

Acroporter is een term uit het circus waarbij de onderpartner - ook wel porteur genoemd - de bovenpartner (of voltigeur) draagt. Op iemands schouders staan, piramides bouwen,... alles kan bij acroporter. Een stevige fysiek is de basis; kracht, lenigheid en stabiliteit zijn essentieel. Henrik en Louise brachten ook een dubbelboekje uit over hun leven als partneracrobaten. Het witboek bevat ongecensureerde dagboeknotities, het zwartboek een beschrijving van hun praktijk binnen de acroportiek.
 

 

Koop tickets aan voordeligere prijs

Vanaf 3 tickets geniet je van een voordelig tarief. Stel zelf een abonnement samen met minstens 3 events en krijg een korting tot 20%.

Button bestel abonnement

Extra informatie

€14 / 10 (red)
16+

 

 'Piste' - 20:00 Theaterzaal - 50 min // pauze // 'Extreme Symbiosis' - 21:15 Domzaal - 55 min // nagesprek / aftertalk

Credits

'Piste': van & met: Michiel Deprez - dramaturgie: Petra Eikelenboom - met dank aan: De Nwe Vorst, Circuscentrum & Intro In Situ

'Extreme Symbiosis': concept, performance, sound image & set design: Henrik Agger & Louise v. Euler Bjurholm - video: Henrik Agger - music in the end: Rebekka Karijord