www.vooruit.be

Wunderbaum

Stop Acting Now (Extended edition)

Theaterzaal - Theater, Film
  •    
  •    
   
vorige
volgende

Speeldata

datum tijdstip zaal prijs kaarten/beschikbaarheid

Wunderbaum stopt met acteren

Wine vindt een kind de beste investering in de toekomst. Maartje begint met ‘De Basisoptimisten’, een groepering die sociale woonwijken intrekt. Marleen opent naar Japans voorbeeld een Tranenbar en strijdt tegen onze stressvolle positiviteitscultuur. Matijs ontwikkelt een stadstuiniersapplicatie, terwijl Walter meer heil ziet in ludieke acties zoals een kruiptocht naar Brussel.

De acteurs en actrices van Wunderbaum zijn het beu: ze stoppen met acteren en gaan over tot écht handelen. Maar dat elke speler dat op zijn of haar manier doet, zorgt voor de nodige druk in de groep. En zit de buitenwereld eigenlijk wel te wachten op zoveel weldoenerij? In de documentaire ‘Stop Acting Now’ gaat Wunderbaum na hoe ver ons persoonlijk engagement voor de gemeenschappelijke zaak reikt. Na de film blikken de ondertussen bejaarde acteurs terug op hun goedbedoelde initiatieven. Wat hebben hun engagement en idealisme nu opgeleverd? Zijn ze ooit weer gaan toneelspelen? En zijn ze überhaupt nog samen?

‘Stop Acting Now’ is een onderdeel van The New Forest, een platform voor maatschappelijke verandering. The New Forest verbeeldt de transitie en werpt een blik op de samenleving van morgen. Het project is een groeiend samenwerkingsverband tussen Wunderbaum en talrijke partners, vrijwilligers en toeschouwers. The New Forest bestaat uit theatervoorstellingen, seminars, een filmproject, contextprogramma’s en online content.

Lees hier de review uit De Volkskrant (****)

 

Stop Acting Now - Trailer from Wunderbaum on Vimeo.

 

 

Koop tickets aan voordeligere prijs

Vanaf 3 tickets geniet je van een voordelig tarief. Stel zelf een abonnement samen met minstens 3 events en krijg een korting tot 20%.

Button bestel abonnement

Extra informatie

€16 / 12 (red)
NED / ENG
ism Film Fest Gent & ihkv The New Forest

beeld © Emo Weemhoff

Credits

van & met / by & with: Wunderbaum (live & film) – regie / director film: Mijke de Jong – camera film: Emo Weemhoff – productie / production film: Wunderbaum & Topkapi – in samenwerking met / in collaboration with: Rotterdam viert de Stad! & Imagine 2020