www.vooruit.be

binair01

Bougez Bougez

Balzaal - Rock, Pop, Elektronica, Dj, Concert
 

Speeldata

datum tijdstip zaal prijs kaarten/beschikbaarheid

Tijdens 'Bougez Bougez' gaat binair01 op zoek naar diverse kruisingen van muziekinvloeden die ver uit elkaar liggen, zowel in de tijd als ruimte. De combinatie van een paar verschillende eenheden levert een eindeloze variatie aan unieke elementen op, wat meteen het concept achter binair01 verklaart. Een avond samen gevierd met 10 jaar uitzending van de legendarische gratis Radio Taxi-muziekreizen rond de wereld, met een dj-set van de vermaarde resident Urgent.fm dj’s The Rudies.

Het uitwisselen van muziekinvloeden leidt heel vaak tot nieuwe muziektrends en evoluties waarin interessante muziektechnische eigenschappen en innovatieve ritmevariaties vervat zitten. Alle artiesten die deze avond en nacht op het podium staan, volgen die filosofie.

►19:00 DEUREN

lekkernijen en maaltijden verzorgd door Lekker Gec

dj-set the rudies

 

►19:30 - 00:00 LIVE CONCERTEN 19:30 - 00:00

Imam Baildi (GR || rebetiko.hiphop.rumba.balkan.electroswing)

Het Ottomaans-Turkse traditionele gerecht Imam Baildi (ιμάμ μπαϊλντί) mengt een rijke variatie aan ingrediënten tot een bijzonder smaakvol geheel. De band Imam Baildi mixt Griekse authentieke rebetiko met hedendaagse ritmes en voegt verschillende muziekgenres toe. Het resultaat is verrassend, maar klinkt tegelijk erg vertrouwd. Het geluid van een fijnbesnaarde bouzouki melodie op een stevig bedje van elektronische triphop, hiphop raps met rumba percussie, een elektrische swingsiddering over een onweerstaanbare ruggengraat van balkan koperblazers – het resultaat is letterlijk ongehoord maar brengt alle onderdelen moeiteloos in evenwicht.

De band sloopt moedwillig grenzen tussen muziekgenres en continenten. Ze werkten samen met de LA hiphoppers van Delinquent Habits, met leden van flamenco nuevo icoon Ojos De Brujo, en namen twee tracks uit “Viva Diaspora” op met balkangrootheid Shantel tijdens zijn recente avontuur op het Griekse vasteland.

De motor achter de gelaagde maar laagdrempelige dansmuziek van Imam Baildi is een bewust innovatief en creatief kruisen van verschillende invloeden, instrumenten en dansritmes waar ze het best passen. Ze voldoen daarmee perfect aan de binair01 filosofie en mogen na hun passage op Lowlands, Roskilde, Balkan Trafik en Sziget ook Vooruit inpakken.

 

Les Cerveaux Lents (BE || klezmer.gipsy.balkan)

De leden van Les Cerveaux Lents delen hun passie voor gipsy en klezmer muziek al sinds 2002. Ze bewaarden de band bewust als een soort verborgen parel achter hun hoofdprojecten zoals Absynthe Minded en Va Fan Fahre. De split van die twee laatste betekende een doorstart voor Les Cerveaux Lents.

Na een eerste EP in 2013 volgde een paar maanden geleden het eerste full album “Heiβ und fürchterlich”, een frisse en leutige combinatie van klezmer en invloeden uit Arabische en Afrikaanse muziek, met een vleugje jazzy Django swinggitaar. Maar vergis je niet: de melodieën en ritmes zijn duivels aanstekelijk genoeg om je benen autonoom de lucht in te zwieren.

 

Projekt Rakija (NL/BOSNIA || balkan.sevdalinje.rock)

De wortels van Projekt Rakija liggen in Bosnië. Frontman Igor Sekulović vluchtte tijdens de Yoegoslavische oorlog uit zijn geboorteland naar Nederland en richtte een 15-tal jaar later zijn eigen big band op, die bestaat uit 10 muzikanten, een cartoonist en een grafisch designer. Projekt Rakija brouwt daarmee zijn eigen vernieuwend recept om de traditionele Bosnische blues, sevdalinje, op te frissen met verschillende artistieke disciplines en aan te vullen met niet-traditionele geluiden en instrumenten. Het combineert de authentieke dansmuziek met zeer energetische ritmes, een rock attitude, basdrums en brassblazers.

Kijk even naar de enorme energie die uitgaat van het laatste nummer waarmee ze het legendarische balkanfestival Sziget afsluiten, en meteen wordt duidelijk dat de combinatie van gezonde Nederlandse gekte en het onnavolgbare feestgehalte van balkanmuziek gegarandeerd leidt tot complete danswaanzin aan het eind van de avond. Net op het moment dat de resident dj’s van binair01 en Radio Taxi achter de decks plaats nemen.

 

► 00:00 - 5:00 PARTY

The Rudies (BE || resident Urgent.fm)

The Rudies zijn het producersduo achter het Urgent.fm programma Radio Taxi. Maar boven alles zijn ze wereldGentvermaard voor het combineren van een waanzinnig aantal muziekstijlen. Alter-ego’s “Tino Tozzi” en “Juan Jose” verkennen voortdurend dansmuziek in zijn meest uitgebreide betekenis; gaande van disco tot funk en met een uitgesproken voorkeur voor meer exotische invloeden zoals cumbia, bhangra, afrobeat, samba, baile funk, balkan, bollywood, kuduro, enzovoort. Hun sets zijn in elk geval verrassend en eclectisch. Ze lopen over van de oorverruimende, grensoverschrijdende en uiterst dansbare deuntjes.

 

mnsr zér0 (BE || resident binair01)

Mnsr zér0 combineert een uitgebreide muziekschat uit alle hoeken van onze planeet met traditionele clubmixtechnieken. De optelsom van klassiek beatmatchen en onconventionele dansmuziek resulteert in een unieke sound.

Zijn sets zijn verrassende mengelmoezen van vette balkan met een knipoog gipsy, strakke elektrische cumbiabeats op eclectische afrolatinoriffs, hete Spaanse nuevo flamenco smeltend op übercooled Scandinavische swinghip-hop, rumba Catalána versus African clubzouk, aanstekelijke ska die Franse jazz manouche besmet, fragiele tango verslindende reggaetónklauwen, Arabische raps in gevecht met uptempo klezmer. De mixes zitten tjokvol ritmevariaties en zijn een verademing voor dansadepten op zoek naar uitdagingen die verder reiken dan de simpele beats van oppervlakkig radiomuziek.

Extra informatie

vvk via binair01.be en Ticketbalie Vooruit

deuren 20:00
eerste concert 21:00

Credits

org.: binair01