www.vooruit.be

Mind the Book - Elly Van Eeghem

Barrière

Op Locatie - Film
 

Speeldata

datum tijdstip zaal prijs kaarten/beschikbaarheid

De online-verkoop van tickets voor de voorstelling op vrijdag 11 maart, zaterdag 12 maart en zondag 13 maart werd afgesloten. Er zijn ter plekke nog tickets verkrijgbaar (De Pintelaan, tegenover nummer 355).

‘Barrière’ is een videovoorstelling over samenleven in de multiculturele stad Montreal, te zien op een bijzondere locatie in de Gentse woonwijk Nieuw Gent. Met foto’s, videobeelden en archiefmateriaal vertelt Elly Van Eeghem hoe Montreal is geëvolueerd en hoe haar inwoners omgaan met verschil en solidariteit. Ze zoomt in op het noorden van de Canadese stad, waar een omheining werd gebouwd tussen de volkswijk Park Extension en de residentiële buurt Town of Mount Royal.

‘Barrière’ is de start van het derde en laatste luik van Elly's artistiek onderzoek ‘(Dis)placed interventions’ over de verbeelding van stadsontwikkeling. Van Eeghem werkte eerder mee aan het boek ‘Reading urban cracks: Practices of artists and community workers’.

Extra informatie

Nederlands

locatie: het Museum voor de Geschiedenis van de Wetenschappen, Universiteit Gent, gebouw S30 (Campus De Sterre). Ingang via De Pintelaan, tegenover nummer 355. De locatie is te bereiken via tramlijn 4 (halte De Pintelaan) of buslijnen 70/71/72 (halte De Sterre). De voorstelling bestaat uit een wandeling van 10 minuten en duurt in totaal ongeveer twee uur.

tickets: €5 / gratis voor buurtbewoners Nieuw Gent. Buurtbewoners van Nieuw Gent kunnen reserveren via info@vooruit.be of 09 267 28 28.

Credits

ihkv Mind the Book

Concept & creatie: Elly Van Eeghem / Techniek: Marlies Jacques, Maarten Van den Bossche / Feedback: Turid Sintobin / Productie: Macadam vzw / Coproductie: Kunstencentrum Vooruit

Met de steun van: Onderzoeksfonds Hogeschool Gent, KASK School of Arts Gent
Met dank aan: Wijkgezondheidscentrum Nieuw Gent, Museum voor de Geschiedenis van de Wetenschappen