www.vooruit.be

It all happens in your head - Sarah Vanhee

Absent Images

Op Locatie - Performance, Andere
 

Speeldata

datum tijdstip zaal prijs kaarten/beschikbaarheid

Absent Images - Gent

 


 

 

Meer info over Absent Images - Gent

Absent Images is een project dat zich via publieke canvassen verspreidt in de stad en doorheen het land. Reclamepanelen, advertentieruimtes, lege muren of gewoonweg een raam dat uitkijkt over de straat worden dragers voor een maatschappelijke boodschap. De boodschap is geschreven in een taal die door de meeste mensen in dit land niet begrepen wordt. Maar het is wel de taal van veel mensen die hun thuisland ontvlucht zijn. De tekst wil hen in hun eigen taal verwelkomen, en is een verontschuldiging voor de manier waarop dat welkom tot nu toe verlopen is.

Het spijt ons dat we niet alle mensen gelijk behandelen.

De vraagstelling over de vluchtelingenproblematiek is complex, maar zeker is dat het politieke antwoord erop momenteel ontoereikend is, onbeholpen, en in sommige gevallen onmenselijk. Maar wat met onze eigen politiek? Hoe stellen “wij” ons op, mensen die hier leven, met of zonder papieren, tegenover die nieuwkomers? Hoe laten we ons beïnvloeden door politiek en media?

We verontschuldigen ons voor ons zwijgen. 

 

Download & print zelf één of meerdere posters

HELP MEE deze tekst te verspreiden. Maak je eigen print en hang die op aan je raam, deur, auto, of creëer je eigen billboard banner.

Tekst verkrijgbaar in Arabisch, Pashto, Farsi, Koerdisch, Turks, Bulgaars, Nederlands, Frans, Engels...

Download één of meerdere posters.  

 

Oproep - vragen - opmerkingen - contact

Vragen of opmerkingen?
Wil je zelf een verontschuldiging toevoegen?
Wil je de tekst naar je eigen taal vertalen?

Contact via Facebook Absent Images of mailen naar absentimages2016@gmail.com

 

 

 

Credits 

Productie: Vooruit & Manyone
In samenwerking met: Courtisane, Tumult Gent & CAMPO
Met speciale dank aan: Arabic Translations Belgium bvba, Nellie Ivanova, Amjad Ali Shah, Tibor Moco, Matthieu Goeury, Safiye Ergurbuz, Hand-in-Hand Gent, Victoria Deluxe, Koerdisch Instituut Brussel
Met dank aan: Daniel Blanga-Gubbay, Chris Bens, Katrien Reist, Marika Ingels en aan alle individuen en organisaties die Absent Images delen en verspreiden.

 

 

Extra informatie

 

 

Credits