www.vooruit.be

Mind the Book - Dag 6

Eat the Book!

Diverse Zalen - Debat / Gesprek, Workshop, Food, Andere
  •    
  •    
   
vorige
volgende

Speeldata

datum tijdstip zaal prijs kaarten/beschikbaarheid

Opgelet: combitickets vind je ook bij de events terug.

  • combiticket 1: lezing Tom Wagner + lunch
  • combiticket 2: talk De toekomst van ons voedsel + lunch

 

EAT THE BOOK

Een namiddag vol lekkers en culinaire inspiratie

zo 13.03 - 11:00 t/m 18:00 - boek / talk / workshop - ism Alle Dagen Honger, Bougie & VELT

De laatste dag van Mind the Book staat volledig in het teken van food en boeken. Op het programma:

  • een lezing door aardappelgoeroe Tom Wagner;
  • een uitdagende lunch met zeewier en algen;
  • Yvette van Boven, Lisette Kreischer en Alexia Leysen aan het woord over de toekomst van ons voedsel;
  • koken met de Bende van Burger Boef;
  • een foodboekenstand gehost door het Paard Van Troje;
  • en een heuse patattenmarkt.

Bon appétit! 

 

Hear - Tom Wagner

11:00 Balzaal - lezing (ism VELT)
€20 (combi Taste - De Dutch Weedburger Lunch) - inschrijven
€8 (enkel lezing) - inschrijven

Veredel en heers

Er is een goede kans dat er ooit al groenten van Tom Wagner op jouw bord zijn beland. Wagner behoort tot een kleine groep onafhankelijke veredelaars in de Verenigde Staten en is een legende in de aardappel- en tomatenplantenteelt. Zijn unieke, veredelde tomaten- en aardappelen zijn ondertussen terug te vinden over de hele wereld. Wagner komt tijdens Mind the Book vertellen over zijn fascinerende zoektocht. Lees meer… 

Volg dit event ook via Facebook

 

Taste - The Dutch Weedburger Lunch

12:00 t/m 15:00 Café - lunch
€20 (combi talk De toekomst van ons voedsel + lunch) - inschrijven
€20 (combi lezing Tom Wagner + lunch) - inschrijven
€13,90 (enkel lunch) / 9 (kids) - inschrijven

Weed is the new meat! De smaak van verandering

Wat ligt er binnenkort op ons bord? Als het van Lisette Kreischer (‘Groente uit Zee’) afhangt eten we met zijn allen het magische groene goud: zeewier en algen. We openen Eat the Book dan ook met een lunch vol verrassende gerechten uit Kreischers kookboek. Je kan zelfs proeven - voor de eerste keer in Gent! - van de gezondste hamburger ter wereld: The Dutch Weedburger, mét zeewier als voornaamste smaakmaker. Daarbij serveren we een bijpassend slaatje met groenten recht uit zee. En voor de echte culinaire avonturiers serveren we ook sea-chowder en shiitake soep met brood. Hartstikke lekker!

Volg dit event ook via Facebook 

 

Talk - De toekomst van ons voedsel

14:00 t/m 17:00 Balzaal - talk
€20 (combi Taste - De Dutch Weedburger Lunch) - inschrijven
€8 (enkel talk) - inschrijven

Drie eigenzinnige visies op de foodtrends van morgen

De dames van culinair projectbureau Alle Dagen Honger verwelkomen drie kookboekauteurs die de toekomst van ons voedsel zullen bepalen door de boeken die ze schrijven. Trendwatcher Tom Palmaerts stelt vragen aan Yvette van Boven (‘Homemade’), Lisette Kreischer (‘Groente uit Zee’) en Alexia Leysen (‘dagen zonder vlees’). Ondertussen koken Johanna en Barbara van Alle Dagen Honger on stage gerechten uit de kookboeken van hun praatgasten. Drie niet te missen, pittige gesprekken! 

Volg dit event ook via Facebook

 

Try - De Bende van Burger Boef

sessie 1: 14:00 - 15:30 / sessie 2: 16:00 - 17:30 - workshop voor kinderen tussen 7 en 10 jaar
€5 - inschrijven sessie 1 (max. 20 per sessie!)
€5 - inschrijven sessie 2 (max. 20 per sessie!)

Prettig gestoorde kookworkshop voor kids!

 

Ken jij Trapjestegelkruid? Hoe smaakt Bushaltegrastaart? En ooit al eens soep gedronken van Standbeeldmos? Tijdens de workshop van de Bende van Burger Boef kom je het allemaal te weten. Je maakt zelf thee, kruidendrankjes en limonades met speciale krachten én we gaan aan de slag met aardappelen van de patattenmarkt. Al die eigenzinnige, creatieve recepten belanden daarna in het Burger Boef Kookboek. Gezond en speels koken, drankjes maken en tekenen tijdens een prettig gestoorde namiddag!

Volg dit event ook via Facebook 

 

Buy - Patattenmarkt

12:00 t/m 18:00 Wintertuin - gratis

Kies je knol

Red Baron, Soprano en Vitelotte: het zouden personages uit een roman kunnen zijn. Maar dat het ook aardappelsoorten zijn is waarschijnlijk minder bekend. Daarom organiseert VELT tijdens Eat the Book een heuse patattenmarkt, waar je de meeste geteelde knol ter wereld terug vindt in allerlei maten en gewichten. Je kan er uiterst zeldzame pootaardappelsoorten kopen en nadien in je tuin planten. En uiteraard krijg je een pak tips en tricks om jouw aankopen heerlijk klaar te maken.

Volg dit event ook via Facebook 

 

Read - BOEKENSTAND PAARD VAN TROJE 

12:00 t/m 18:00 Brugzaal - gratis

Voedsel voor de geest, een mooie selectie kookboeken of gewoon lekkere inspiratie nodig? Spring eens binnen bij de boekenstand van boekhandel Paard Van Troje.

Volg dit event ook via Facebook