www.vooruit.be

Mind the Book - Dag 4

Laïla Koubaa, Eef Rombaut

Diverse Zalen - Debat / Gesprek
  •    
  •    
   
vorige
volgende

Speeldata

datum tijdstip zaal prijs kaarten/beschikbaarheid

Tijdens het literaire actualiteitsfestival Mind the Book kan je je zes dagen lang verdiepen in geëngageerde fictie, non-fictie, lezingen van (inter)nationale auteurs, workshops en nog zo veel meer. En dat allemaal netjes verdeeld over drie onderdelen: Mind the City, Mind the Globe en Eat the Book. Ontdek het volledige programma hier op vooruit.be, in de festivalbrochure - te vinden in Vooruit - en op mindthebook.be.

ism vzw Mind the Book - org.: Vooruit & deSingel

 

Papierslag: Eef Rombaut - Schaap zoekt groen (8+) (MIND THE CITY)

vr 11.03 - 9:30 & 10:30 Theaterzaal - geen publieksvoorstelling - voorleesmoment / workshop - ism Sint-Salvator School Gent

Schaap is verhuisd naar een flat in de stad en hij mist zijn groene wei. Hij gaat bij zijn nieuwe buren op zoek naar een beetje groen. Kunnen die hem helpen? Eef Rombaut won met haar eerste kinderboek ‘Hart gezocht, verloren, gevonden’ - dat ze samen met Emma Thyssen maakte - in 2012 meteen de prijs voor ‘Best vormgegeven boek’. ‘Schaap zoekt groen’ ontving de tweede prijs van de Kinder- en Jeugdjury Vlaanderen.

 

Papierslag: Laïla Koubaa - Hoger dan de bergen en dieper dan de zee (8+) (MIND THE CITY)

vr 11.03 - 13:30 Theaterzaal - geen publieksvoorstelling - voorleesmoment / workshop - ism Freinetschool Mandala Gent

De Tunesische jongen Monji verliest zijn moeder als hij vijf jaar is. Zijn oudere broer Abdel ontfermt zich over hem. Maar wanneer tijdens de winter van 1970 een Franse boot aanmeert in de haven van Tunis, wordt Monji geselecteerd en krijgt een contract voor zes maanden bij een Noord-Franse rederij… Laïla Koubaa schreef voordien nog twee boeken, ‘Azizi en de kleine blauwe vogel’ en ‘Ik wil niet naar Marokko’.

 

Papierslag: Danny De Vos - Verboden toegang (9+) (MIND THE CITY)

vr 11.03 - 12:20 Op locatie - geen publieksvoorstelling - voorleesmoment / workshop - ism Atheneum Wispelberg GOK

In ‘Verboden toegang’ gaat een familie op vakantie naar een Grieks eiland en wordt daar geconfronteerd met het vluchtelingenthema. Nick leert er de gevluchte jongen Zaïd kennen. Ze ruilen voor één dag van plaats zodat Zaïd kan genieten van een echte vakantiedag. Maar de ruil loopt helemaal niet zoals gepland…