www.vooruit.be

Mind the Book - Dag 2

Jesse Frederik, Anne Thuot, Oorden en Woorden,...

Diverse Zalen - Debat / Gesprek
  •    
  •    
  •    
  •    
  •    
         
vorige
volgende

Speeldata

datum tijdstip zaal prijs kaarten/beschikbaarheid

Tijdens het literaire actualiteitsfestival Mind the Book kan je je zes dagen lang verdiepen in geëngageerde fictie, non-fictie, lezingen van (inter)nationale auteurs, workshops en nog zo veel meer. En dat allemaal netjes verdeeld over drie onderdelen: Mind the City, Mind the Globe en Eat the Book. Ontdek het volledige programma hier op vooruit.be, in de festivalbrochure - te vinden in Vooruit - en op mindthebook.be.

ism vzw Mind the Book - org.: Vooruit & deSingel

 

Anne Thuot - Wild (13+) (MIND THE CITY)

wo 09.03 - geen publieksvoorstelling (enkel voor scholen 1ste en 2de secundair) - theater / performance

Wanneer de kinderen na de speeltijd terugkeren naar hun klas is het lokaal op zijn kop gezet door een eenzaam wezen. Wat is het? Waar komt het vandaan? De schoolse routine ziet er voor één dag anders uit. In de voorstelling ‘Wild’ confronteert de Franse theatermaakster Anne Thuot kinderen met hun ideeën over anders zijn en seksualiteit. ‘Wild’ morrelt aan denkkaders en prikkelt de fantasie.

Extra info: opvragen via jeroen@vooruit.be 

 

Papierslag: Danny De Vos - Verboden toegang (9+) (MIND THE CITY)

wo 09.03 - 10:00 Theaterzaal - geen publieksvoorstelling - voorleesmoment / workshop - ism De Harp Freinetschool Gent

In ‘Verboden toegang’ gaat een familie op vakantie naar een Grieks eiland en wordt daar geconfronteerd met het vluchtelingenthema. Nick leert er de gevluchte jongen Zaïd kennen. Ze ruilen voor één dag van plaats zodat Zaïd kan genieten van een echte vakantiedag. Maar de ruil loopt helemaal niet zoals gepland…

 

Jesse Frederik - Waarom vuilnismannen meer verdienen dan bankiers (MIND THE GLOBE)

wo 09.03 - 15.00 Theaterzaal - boek / lezing - ism vakgroep Economie, UGent - gratis, maar wel reserveren via onderstaande link

Hoe is het mogelijk dat vuilnismannen, politieagenten en verplegers zo slecht verdienen, terwijl bankiers, lobbyisten en consultants veel beter boeren? Dat is de vraag die filosoof Rutger Bregman en journalist Jesse Frederik zichzelf stelden in hun het veelbesproken boek ‘Waarom vuilnismannen meer verdienen dan bankiers’. Maar welke rijkdom is echt verdiend? Hoog tijd om de patstelling in het debat over ongelijkheid te doorbreken. Jesse Frederik (1989) is correspondent Economie voor De Correspondent. Hij schreef onder andere voor Follow The Money, nrc.next, de Volkskrant en Vrij Nederland. In 2013 won hij de journalistieke prijs De Tegel.

met nagesprek - Nederlands gesproken

 

Oorden en Woorden (MIND THE GLOBE)

wo 09.03 - 20:00 Balzaal - lezing - ism PEN Vlaanderen - €5

Tot voor kort vonden gemigreerde schrijvers in België slechts mondjesmaat de weg naar het grote publiek. Met 'Oorden en Woorden' bieden PEN Vlaanderen en Mind the Book enkele van die schrijvers graag een podium aan. O.a. Adnan Adil (Irak), Alhadi Agabaldour (Soedan), Nisma Al Aklouk (Palestina, foto), Zuher Aljobory (Irak), Hazim Kamaledin (Irak), Abduallah Maksour (Syrië) en Majid Matrood (Irak) maken hun opwachting. Schrijfsters Joke Van Leeuwen en Annelies Verbeke leiden de voorleesavond in goede banen.

Nederlands en Arabisch gesproken - schriftelijk vertaald