www.vooruit.be

Mind the Book - Dag 1

Safia Minney, Kevin Ovenden

Diverse Zalen - Debat / Gesprek
  •    
  •    
  •    
     
vorige
volgende

Speeldata

datum tijdstip zaal prijs kaarten/beschikbaarheid

Tijdens het literaire actualiteitsfestival Mind the Book kan je je zes dagen lang verdiepen in geëngageerde fictie, non-fictie, lezingen van (inter)nationale auteurs, workshops en nog zo veel meer. En dat allemaal netjes verdeeld over drie onderdelen: Mind the City, Mind the Globe en Eat the Book. Ontdek het volledige programma hier op vooruit.be, in de festivalbrochure - te vinden in Vooruit - en op mindthebook.be. 

ism vzw Mind the Book - org.: Vooruit & deSingel

 

Fair Fashion Talks: Safia Minney - Eerlijke handel in duurzame mode (MIND THE GLOBE)

di 08.03 - 20:00 Theaterzaal - lezing / debat - ism Gent Fair Trade - €5

Duurzame modepionier Safia Minney gaat in haar lezing en het aansluitende debat in op de vraag welke rol duurzaam produceren in de huidige ontwikkeling van de mode-industrie speelt. Ze vertelt over haar 25 jaar ervaring in de fairtrade modewereld. “Fast fashion heeft zijn prijs, op ecologisch én op menselijk vlak”, aldus Safia. Het verhaal van haar kledijmerk People Tree toont aan dat het anders kan. “Als klein label is het niet makkelijk om een sociaal businessmodel aan te hangen. Maar wij zijn het levend bewijs dat zo’n model wél werkt”. Van Minney verscheen net 'Slow Fashion', een boek waarin ze verschillende projecten en bedrijfjes voorstelt die duurzame mode met een winstgevend model verzoenen. Moderator van dienst is radio- en tv-presentatrice Kirsten Lemaire (StuBru, ‘De Canvascollectie’).

Engels gesproken - ihkv Belmundo (belmundo.org)

 

Kevin Ovenden - Syriza: Inside the Labyrinth (MIND THE GLOBE)

di 08.03 - 20:00 Balzaal - lezing / talk - ism vakgroep Conflict- en Ontwikkelingsstudies (Ugent) - gratis, maar wel inschrijven via de link onderaan

Hoe kan een kleine linkse politieke partij in enkele jaren tijd van vier naar veertig procent stijgen? En waarom gaat diezelfde partij na zes maanden plots door de knieën? De journalist Kevin Ovenden zoekt het uit in ‘Syriza: Inside the Labyrinth’. Ovendens boek eindigt wanneer eerste minister Alexis Tsipras het memorandum van de trojka tekent. Maar hoe gaat het met Syriza zoveel maanden later? De Brit gaat na zijn talk in debat met Petra De Sutter (Groen), Peter Mertens (PVDA), John Crombez (sp.a) en Francine Mestrum, doctor in de sociale wetenschappen.

Engels gesproken