www.vooruit.be

LUCA MS20 Orchestra / Felix Kubin

A Choir of Wires

Domzaal - Elektronica, Concert
  •    
  •    
  •    
     
vorige
volgende

Speeldata

datum tijdstip zaal prijs kaarten/beschikbaarheid
  • Gewijzigde timetable! Deze week werkten Felix Kubin & 20 LUCA-studenten urenlang nauw samen in het totstandbrengen van dit unieke orchestra from space. Tijdens het maakproces werd echter duidelijk dat de performance het beste tot haar recht komt in een iets intiemere setting dan voorzien. Om de best mogelijke ervaring aan te bieden, hebben we er - samen met de artiesten - voor gekozen de performance 'A Choir of Wires' vrijdagavond tweemaal te brengen. Op die manier verdelen we het publiek over twee concerten, en heb je meer ruimte om rond te lopen en te genieten van het project. Performance 1 start om 20:30, performance 2 om 21:20. Aan jou de keuze aan welke je deelneemt! (Let wel: de max. capaciteit per sessie is 100. Indien je de eerste sessie wil meepikken, kom je best op tijd.) De gewijzigde timing vind je hieronder. Onze excuses voor eventueel ongemak.


LUCA performances 

20:00 Dansstudio

Esther Venrooij en Roel Kerkhofs presenteren een selectie van performances van de studenten atelier Mixed Media, LUCA Beeldende Kunsten Gent.

(c) Fantastic Gondolas & J. Konrad Schmidt

 

LUCA MS20 Orchestra & Felix Kubin - A Choir of Wires

20:45 Domzaal

Duits space age componist Felix Kubin – vorig jaar nog te zien in Vooruit in het gezelschap van Lucrecia Dalt – keert terug naar Gent. Samen met 20 studenten van LUCA School of Arts op evenveel vintage MS20 synthesizers brengt hij een ode aan zijn geliefkoosde instrument. Het resultaat: ‘A Choir of Wires’.

De MS20, een legendarische synthesizer uit de jaren 80 van het al even legendarische Japanse merk Korg, is al jarenlang het favoriete speeltje van artiesten als Aphex Twin, Daft Punk en Soulwax. En ook van Felix Kubin. Kubin maakt al enkele decennia composities die dadaïstische hoorspelen, Weimar cabaret, space age synthpop en avant-garde moeiteloos met elkaar verzoenen. In zijn muziek weerklinken echo’s van contemporaine reuzen als Karlheinz Stockhausen en György Ligeti, maar evengoed van groepen als Kraftwerk en DAF.

Speciaal voor ‘A Choir of Wires’ componeerde Felix Kubin een onuitgegeven stuk muziek, gespeeld op 20 exemplaren van de MS20. De compositie wordt slechts één keer live uitgevoerd, op vrijdag 12 februari in de Domzaal. Kubin dirigeert, 20 studenten van LUCA School of Arts vormen dit unieke orchestra from space.

 

Felix Kubin dj set

22:45 Café

Programma

19:30: deuren + aanvang LUCA performances - Dansstudio
20:15: einde LUCA performances - Dansstudio
20:20: deuren A Choir of Wires - Domzaal - performance 1
20:30: aanvang A Choir of Wires - Domzaal - performance 1
21:10: deuren A Choir of Wires - Domzaal - performance 2
21:20: aanvang A Choir of Wires - Domzaal - performance 2
22:30: Felix Kubin dj set - Café (gratis)

Credits

ism met LUCA School of Arts, Turnlab en Klankwerk