www.vooruit.be

Dengue Dengue Dengue / Ninos Du Brasil / Praed

Balzaal - Pop, Elektronica, Concert
  •    
  •    
  •    
  •    
  •    
         
vorige
volgende

Speeldata

datum tijdstip zaal prijs kaarten/beschikbaarheid

Dengue Dengue Dengue + Ninos Du Brasil + Praed

 

Dengue Dengue Dengue


Recht uit Lima, Peru komt Dengue Dengue Dengue. Drie jaar geleden nog nobele onbekenden op het wereldtoneel, vandaag gevierd als dé nieuwe tropical bass-sensatie uit de stallen van het Portugese Enchufada-label.

Dit duo, bestaande uit vormgevers / videokunstenaars Felipe Salmon en Rafael Pereira, ontwikkelde een mengeling van digital future cumbia, tropical bass, psychedelische dancehall, seventies chica en Chicago footwork in de nachtclubs en op streetparty's van de hippe Barranco-wijk inLima. Hun geluid is - in combinatie met zelf ontworpen kleurrijke maskers en licht surrealistische visuals - de soundtrack bij een tropische koortsdroom in neonlicht. Extreem dansbaar en lichtjes 'mind expanding'!

Mensen als Buraka Som Sistema, Diplo en de ZZK-crew zijn alvast grote fans en hun shows op het Sonar en Dour festival transformeerden elke keer opnieuw de festivaltent tot een zweterige Latijns-Amerikaanse undergroundclub. Album 'Serpiente Dorada' kwam twee jaar geleden uit op het Enchufada-label; hun nieuwe album verschijnt begin januari.

 

Ninos Du Brasil

Ninos Du Brasil is een Italiaans percussieduo dat Braziliaanse carnavalsmuziek met hondsdolle punk, rave en minimal techno-invloeden doorboort.

Performance- en beeldend kunstenaars Nino Vascellari en Nicolo Fortuni liepen elkaar tegen het lijf in de Italiaanse hardcore punkscène en ontdekten een gezamenlijke voorliefde voor Batucada, een op Afrikaanse ritmes geïnspireerde percussiestijl. Na een reeks beruchte optredens waar hun brutale versie van carnavalsritmes, bikkelharde techno en noise evenveel mensen buitenjaagde als tot dansen bracht, volgde hun debuut 'Novos Mistérios' op het befaamde Hospital Productions, het label van Prurient-hoofdman Dominick Fernow. Deze zomer volgde een EP op het DFA-label. Voor fans van William Bennets Cut Hands, Ron Morelli, Vatican Shadow en Clap! Clap!.

top


Praed 

Praed is Raed Yassin en Paed Conca. De eerste komt uit Beirut en is vooral bekend als performancekunstenaar met tentoonstellingen over heel de wereld. Paed Conca is dan weer een Zwitsere experimentele muzikant. Samen creëren ze een extreem dansbare mengeling van Arabische Electro Shaabi en impro-psychedelica. Recht uit de Libanese underground! 

top

 

Extra informatie

20:00: deuren
20:30: Praed
21:30: Ninos Du Brasil
22:30: Dengue Dengue Dengue