www.vooruit.be

Lee Ranaldo

+ support: Cian Nugent

Theaterzaal - Rock, Pop, Concert
  •  Lee Ranaldo  Lee Ranaldo
  • Cian Nugent  Cian Nugent 
 Lee Ranaldo Cian Nugent 
vorige
volgende

Speeldata

datum tijdstip zaal prijs kaarten/beschikbaarheid

Opgelet: dit concert verhuist van de Balzaal naar de Theaterzaal. Gekochte tickets blijven uiteraard geldig.

Lee Ranaldo

Ex-Sonic Youth gitarist Lee Ranaldo palmt een avond lang de Balzaal van Vooruit in voor een exclusief Belgisch soloconcert! Het aantal zitplaatsen is gelimiteerd dus wil je erbij zijn, bestel dan op tijd je tickets.

De vroege jaren 80 en 90 waren de absolute hoogdagen voor avant-garde noisecombo Sonic Youth. In tegenstelling tot veel van hun collega's (Hüsker Dü, R.E.M.) liet Sonic Youth klassieke songstructuren achterwege en injecteerden ze hun door postpunk en no wave geïnspireerde nummers met een flinke dosis free jazz, noise-experimenten en performance art.

Samen met Thurston Moore en Kim Gordon was Ranaldo één van de founding members van de groep en zijn avontuurlijke manier van gitaarspelen (met alternatieve stemmingen en prepared guitar) was een van de fundamentele onderdelen van Sonic Youths distinctieve sound. Naast die band ging Ranaldo ook talloze samenwerkingen aan met mensen als Christian Marclay, Alan Licht en William Hooker.

Na het uitéenvallen van Sonic Youth concentreerde Ranaldo zich op solowerk met The Dust, waar ook SY-drummer Steve Shelley deel van uit maakt. Op platen als 'Between the Times and the Tides' en 'Acoustic Dust' ontpopt Ranaldo zich als een klassieke songsmid die tijdeloze folkrock brengt à la Neil Young. In Vooruit speelt Ranaldo een intieme, akoestische soloshow.

 

support: Cian Nugent

Cian Nugent is een jonge Ierse gitarist die de voorbije jaren voornamelijk naam maakte als fingerpicker in de beste John Fahey-traditie en vervolgens overschakelde naar instrumentale rock (samen met The Cosmos en Desert Heat, met ook Steve Gunn). Nu heeft Nugent een nieuwe plaat uit op Woodsist met een set onweerstaanbare nummers waar hij ook voor de eerste keer op zingt.

Op 'Night Fiction' - uit in januari - klinkt hij als een erfgenaam van The Velvet Underground en Fred Neil. Bovendien lijkt het erop dat de Ier met deze LP moeiteloos een plaats zal innemen naast hedendaagse helden als Mac Demarco, Kurt Vile, Kevin Morby en 'brother in arms' Steve Gunn. In maart is Cian Nugent op tour met zijn band, maar speciaal voor Vooruit komt hij zijn nieuwe nummers in januari al solo voorstellen.

 

Extra informatie

20:00 deuren
20:30 Cian Nugent
21:00 Lee Ranaldo

(tijdens de optredens is er geen pauze voorzien)