www.vooruit.be

Alexander Vantournhout

Workshop contactimprovisatie

Op Locatie - Circus

Speeldata

datum tijdstip zaal prijs kaarten/beschikbaarheid

De workshop contactimprovisatie wordt gegeven door een van de makers van ‘Aneckxander’, Alexander Vantournhout. De workshop bestaat uit twee delen: een opwarming (die evolueert tot solo-improvisatie) en contactimprovisatie.

De solo start met een serie onconventionele stretchoefeningen, om vervolgens ‘spiralen’ en ‘helixen’ te onderzoeken. Daarna wordt er dieper ingegaan op de complexiteit van het omgaan met een ander lichaam (manipulatie van ‘dode’ en ‘halfdode’ lichamen, wederzijdse aanraking) en diverse uitdagende coördinatietechnieken.

Alexander Vantournhout (Roeselare, °1989) studeerde aan de Ecole Supérieure des Arts du Cirque (Brussel) en hedendaagse dans bij P.A.R.T.S. van Anne Teresa De Keersmaeker. Als acteur werkte hij bij Rolf Alme, oprichter van de Norwegian Theater Academy. Naast de focus op zijn eigen werk geeft Alexander regelmatig dans- en circuslessen.

In het kader van Smells Like Circus speelt hij de fel bejubelde voorstelling ‘Aneckxander’, waarvoor Vantournhout afgelopen zomer op Theater aan Zee zowel de KBC-TAZ prijs als de publieksprijs in ontvangst mocht nemen.
 

Extra informatie

  • Tickets €10
  • Max. 30 deelnemers
  • Voor iedereen vanaf 16 jaar
  • Op locatie in De Expeditie, Dok Noord 4F 001, 9000 Gent