www.vooruit.be

Jerusalem In My Heart / Tashi Dorji

Balzaal - Concert, Film
  •    
  •    
   
vorige
volgende

Speeldata

datum tijdstip zaal prijs kaarten/beschikbaarheid

Jerusalem In My Heart

Jerusalem In My Heart is het alter ego van Radwan Ghazi Moumneh, een Libanese Canadees die met o.a. Suuns, Cursed en A Silver Mt. Zion werkte in de legendarische Hotel2Tango studio’s in Montréal. Hij treedt maar een aantal keer per jaar op en geen enkele van zijn shows lijkt op een voorgaande. Soms staat hij met slechts één ander bandlid op het podium, andere keren verzamelt hij maar liefst 24 muzikanten en videasten rond zich. In welke formatie ook, Jerusalem In My Heart staat voor een onvergetelijke audiovisuele show waarbij electronica en punkrock vlotjes aan de haal gaan met Arabische tradities. In Vooruit gaat Moumneh aan de slag met verschillende 16 mm projectoren.

 

Tashi Dorji

Bhutaanse gitarist Tashi Dorji kwam voor het eerst in de kijker via Ben Chasny, de man achter de dronefolk van Six Organs of Admittance. Hij bracht Dorji's allereerste plaat uit in 2014 op zijn kersverse Hermit Hut label. Daarop maakte een groter publiek voor het eerst kennis met Dorji's meditatieve gitaarexcursies en impulsieve vrije improvisatie waarin echo's van stokoude deltablues, flamenco en de door merg en been snijdende solo's van Albert Ayler zijn te horen. Middels een snel groeiende livereputatie en een druk release schema lijkt Tashi Dorji opgenomen te zijn in het kleine groepje underground stergitaristen zoals Sir Richard Bishop en Bill Orcutt.

Voor Film Fest Gent zal Dorji spelen met 16 mm filmprojecties, verzorgd door Radwan Ghazi Moumneh zelf.

  • "I’m not sure Tashi Dorji has made anything completely new yet, but the range of creative solutions he’s found while trying to avoid the well-worn paths of instrumental guitar music is thrilling." - Pitchfork

 


John Whitney

Tussen de twee concerten in vertonen we ook de animatiefilm Matrix III van John Whitney - een pionier in computeranimatie - uit 1972.

 

Credits

ihkv Film Fest