www.vooruit.be

The Rileys: Gyan & Terry Riley / Floris Vanhoof

Theaterzaal - Concert, Film
  •    
  •    
  •    
     
vorige
volgende

Speeldata

datum tijdstip zaal prijs kaarten/beschikbaarheid

Terry Riley staat bekend als één van de grondleggers van het minimalisme; een stroming binnen avant-garde muziek die hij mee in gang stak met zijn revolutionaire compositie 'In C' uit 1964. Dit werk, bestaande uit repetitieve, in elkaar lopende patronen, inspireerde componisten als Steve Reich, Philip Glass, John Adams en rock groepen als Soft Machine, Tangerine Dream en The Who (die het nummer Baba O' Riley aan hem opdroegen). Riley's hypnotische en vol Oosterse invloeden bulkende klassiekers als 'A Rainbow in Curved Air', 'Shri Camel' en 'Persian Surgery Dervishes' verzekerden hem een ereplaats in het canon van 20e eeuwse vernieuwers. Terry Riley werkte verder ook samen met mensen als John Cale, Kronos Quartet, Pauline Oliveiros en Rova Saxophone Quartet.

Dit jaar werd Terry Riley 80 jaar en vierde dit ondermeer met een (uitverkocht) festival in het Amsterdamse Muziekgebouw. Voor Film Fest komt hij live de film ‘L’Immortelle’ van de Franse cineast Alain Robbe-Grillet op piano begeleiden, samen met zijn zoon Gyan Riley op gitaar. 

Naast Gyan en Terry Riley speelt ook Floris Vanhoof een nieuwe live set met projecties.

Extra informatie

19:45 deuren
20:05 Floris Vanhoof
20:30 Gyan & Terry Riley / 'L'Immortelle'  

Zaterdagavond kan je na de vertoning ook nog tot 01:00 genieten van de heerlijke deuntjes van Liquid Brother + Matthew Lane in het Café, geheel in thema!

Credits

ihkv Film Fest