www.vooruit.be

Rachid Ouramdane / L'A

Tordre

Theaterzaal - Performance, Dans
  •    
  •    
  •    
  •    
  •    
         
vorige
volgende

Speeldata

datum tijdstip zaal prijs kaarten/beschikbaarheid

Choreograaf en danser Rachid Ouramdane werkte met o.a. Meg Stuart en grote ensembles zoals het Ballet de l'Opéra de Lyon. Zijn werk is vaak gebaseerd op persoonlijke getuigenissen, waarvoor hij samenwerkt met documentaristen en schrijvers. Zo poogt hij om via dans bij te dragen aan maatschappelijke debatten.

Ook 'Tordre' baseert Ouramdane op de levensverhalen van de twee danseressen Annie Hanauer en Lora Juodkaite. De eerste is danseres ondanks het feit dat ze een prothesearm heeft. De laatste draait vaak rondjes rond haar eigen as, als een soort van therapeutische beweging. De twee dansen elk een solo, waarbij ze elkaar af en toe tegenkomen, als twee zelfportretten die elkaar op een paar zeldzame momenten overlappen. Het resultaat is sensueel, subtiel en hypnotiserend. 'Tordre' barst van de poëtische spanning.

Ouramdane wil in zijn choreografie het onzichtbare zichtbaar maken en tonen wat onze bewegingen zeggen over onze persoonlijkheid. 'Tordre' toont hoe lijden kan worden omgezet in levenskracht en hoe iedereen de mogelijkheden heeft om z'n grenzen te verleggen.


Koop tickets aan voordeligere prijs

Vanaf 3 tickets geniet je van een voordelig tarief. Stel zelf een abonnement samen met minstens 3 events en krijg een korting tot 20%.

 

Extra informatie

ihkv Smells Like Circus
ism Circuscentrum

Belgische première

    

 

 

 

Credits

Concept en choreografie: Rachid Ouramdane / licht: Stéphane Graillot / regie: Sylvain Giraudeau

Productie: L’A. / Coproductie : Bonlieu Scène nationale Annecy et La Bâtie - Festival de Genève in het kader van PACT, FEDER en INTERREG IV A France-Suisse / met de steun van Musée de la Danse - Centre National Chorégraphique de Rennes