www.vooruit.be

IT ALL HAPPENS IN YOUR HEAD

Programma
  •    
  •    
  •    
  •    
       
vorige
volgende

Omschrijving

Tijdens IT ALL HAPPENS IN YOUR HEAD zet Vooruit vier volstrekt eigenzinnige makers - Juan Domínguez, Mette Edvardsen, Alma Söderberg en Sarah Vanhee - in de kijker. Allen geven ze een geheel eigen invulling aan de begrippen ‘dans’ en ‘performance’. Vier zeer persoonlijke en unieke artistieke expressies, gebald in een vijfdaags avontuurlijk focusprogramma waarbij muziek, performance, literatuur en experiment de uitgangspunten zijn.

De Noorse Mette Edvardsen begon als danser en performer maar experimenteert ook met andere media en kunstvormen zoals video, boeken en schrijven. Sarah Vanhees werk is eerder conceptueel en performatief van aard en neemt uiteenlopende vormen aan. Alma Söderberg werkt binnen het domein van de podiumkunsten, maar in haar projecten vormen vooral muziek en ritme een essentieel onderdeel. De Spaanse choreograaf en programmator Juan Dominguez tenslotte bevraagt in zijn creaties theater als medium en de parameters van dans, tijd en ruimte.

 

PROGRAMMA

di 22.03 - 
za 26.03

ontmoetingsplaats & bib
doorlopend Blauwe Kamer

wo 09 t/m za 12.03

Mette Edvardsen - Time has fallen asleep in the afternoon sunshine

di 22 t/m di 29.03

Sarah Vanhee - Absent Images

di 22.03

19:00 - Juan Dominguez - Clean Room, season 2
21:00 - Alma Söderberg - Nadita - uitgesteld tot vr 23.03
21:30 - introductie

wo 23.03

19:00 - Sarah Vanhee - Turning Turning (a choreography of thoughts)
20:00 - Mette Edvardsen - Black
21:00 - Mette Edvardsen - No Title

do 24.03

11:00 - gesprek met gasten
19:00 - Sarah Vanhee - Turning Turning (a choreography of thoughts)
20:00 - Juan Dominguez - Clean Room, season 2

vr 25.03

18:00 - Alma Söderberg - Nadita
19:00 - Sarah Vanhee - Turning Turning (a choreography of thoughts)
20:15 - gesprek met de performers
22:00 - Alma Söderberg & Hendrik Willekens - wowawiwa

za 26.03

19:00 - Mette Edvardsen - We to be
20:00 - Juan Dominguez - Clean Room, season 2

plus

IT ALL HAPPENS IN YOUR HEAD bevat ook een interessant reflectieparcours. Tijdens deze reflectiemomenten proberen we meer inzicht te krijgen in het creatieproces en artistieke samenwerkingen en netwerken. Verschillende groepen studenten nemen actief deel aan de focusweek en creëren zo de perfecte context om dramaturgische praktijken te delen.


Juan Domínguez

De Spaanse Juan Domínguez is performer, choreograaf en programmator. Hij werkt interdisciplinair, waarbij hij onderzoekers, architecten en andere kunstsectoren betrekt in zijn projecten. In recentere producties onderzoekt hij de rol van actieve participatie en de rol van het publiek.

 

Mette Edvardsen

De Noorse Mette Edvardsen werkte jarenlang als danser en performer maar experimenteert ook met andere media en kunstvormen. Edvardsen wasl eerder al in Vooruit te zien. Zo deed ze op het festival ‘The game is up!’ inventieve ingrepen in het Vooruitgebouw, op de trappen en in de lift om bezoekers bewust te maken van de ruimte. Tijdens haar performance ‘Every now and then’ kreeg elke toeschouwer bij het binnenkomen een boekje. De foto’s uit het boek liepen over in wat er op scène gebeurde...

 

Alma Söderberg

Alma Söderberg werkt als choreografe, performer en muzikant binnen het domein van de podiumkunsten. In haar projecten staan ritme, spraak en beweging centraal. Na haar afstuderen in 2010 creëerde ze onder meer ‘Cosas’, ‘Travail’ en ‘Nadita’. ‘wowawiwa’ is Alma en Hendriks derde muzikale samenwerking, na ‘John The Houseband’ (2008 - nu) en ‘Idioter’ (2014).

 

Sarah Vanhee

De artistieke praktijk van Sarah Vanhee omvat performance, beeldende kunst en literatuur. Haar werk is conceptueel en performatief van aard, neemt uiteenlopende vormen aan en komt vaak in situ tot stand. Ze werkte samen met wetenschappers, filosofen, veilingmeesters, gevangenen, fictionele personages,... Tijdens het festival Possible Futures (2013) trok ze naar verschillende bedrijven om er haar ‘Lecture for Every One’ te brengen. Tijdens IT ALL HAPPENS IN YOUR HEAD creëert ze nieuw werk in situ en performt de soloversie van ‘Turning Turning (a choreography of thoughts)’.