www.vooruit.be

Mind the Book 2016

Programma
 

Omschrijving

 

Mind the Book: een feest voor de geest, oren, ogen en mond

Terugkerende Syriëstrijders, een duister Europa, eerlijke handel, het Belgische fenomeen fermettes en literair-culinaire verwennerijen: het zijn maar enkele van de vele thema’s die tijdens deze zesde editie van Mind the Book aan bod komen.

Dé literaire hoogmis van het jaar staat deze keer in het teken van de stad en met enkele gerenommeerde sprekers en auteurs - Robert D. Kaplan, Katja Petrowskaja, Ilja Leonard Pfeijffer - belooft het nu al een onvergetelijk festival te worden. Zes dagen lang kan je je verdiepen in geëngageerde fictie, non-fictie, lezingen van (inter)nationale auteurs, pittige debatten en nog veel meer. Dat allemaal netjes verdeeld over drie onderdelen: Mind the City, Mind the Globe en Eat the Book.

Opgelet: het programma kan nog wijzigen. Je vindt tijdens het festival in het Bespreekbureau van Vooruit iedere dag een handig overzicht met de meest recente info.


Doorblader de festivalkrant hier zelf.
Heb je liever een handig en snel overzicht? Scroll dan wat verder naar beneden! 

 

+++++++++ 

Programma 

MIND THE CITY

Wat willen we van een stad? Dat ze schoon, groen en proper is. Dat de openbare diensten zorg dragen voor essentiële voorzieningen. Dat het culturele leven stimulerend is. Dat de sportvelden voor iedereen toegankelijk zijn. Dat politici aanspreekbaar zijn. Dat de stad veilig en superdivers is. Maar leven we ook in die droomsteden? We leggen de vraag voor aan verschillende auteurs, kunstenaars en aan… de Gentse jeugd.

Mind the Kids!

Opgelet: enkel 'De wereld is om zeep!' is voor publiek toegankelijk. De andere Mind the Kids!-voorstellingen zijn opgenomen in het schoolaanbod.

  • di 08 t/m zo 13.03 Vooruit & Bougie - De wereld is om zeep!
  • wo 09.03 Anne Thuot - Wild
  • wo 09.03 Papierslag: Danny De Vos - Verboden toegang
  • do 10.03 Papierslag: Jef Aerts - Paarden met laarzen
  • do 10.03 Les van de eeuw - Hoe (di)vers is mijn stad?
  • vr 11.03 Papierslag: Danny De Vos - Verboden toegang
  • vr 11.03 Papierslag: Eef Rombaut - Schaap zoekt groen
  • vr 11.03 Papierslag: Laïla Koubaa - Hoger dan de bergen en dieper dan de zee
  • do 24.03 Uitgelezen op School - De leerlingen van de Sint-Salvatorschool & Gerda Dendooven

 

MIND THE GLOBE

Naast de stad focust Mind the Book nog op andere thema’s, zoals het hinkende Europa, fair trade, (post)kapitalisme, migratie, de 20ste eeuw,.... Een open blik op de wereld, de (wan)toestanden die er heersen en het fenomeen mens, een wezen dat niet altijd lessen trekt uit wat er fout liep.

 

EAT THE BOOK

De laatste dag van Mind the Book staat volledig in het teken van food en boeken. Op het programma: een uitdagende lunch met zeewier en algen; Yvette van Boven, Lisette Kreischer en Alexia Leysen aan het woord over de toekomst van ons voedsel; een kinderkookworkshop met de Bende van Burger Boef, een foodboekenstand gehost door Paard Van Troje en een heuse patattenmarkt. Bon appétit!

(top) 

 

+++++++++

Programma chronologisch

do 03 t/m zo 13.03 

di 08 t/m vr 11.03

wo 09 t/m za 12.03

di 08.03

wo 09.03

do 10.03

vr 11.03

za 12.03

zo 13.03

do 24.03

  • Uitgelezen op School - De leerlingen van de Sint-Salvatorschool & Gerda Dendooven

 (top)

 

+++++++++

Praktisch

MIND THE BOOKSHOP

di 08.03 - van 18:00 tot 22:00 
wo 09.03 - van 18:00 tot 23:00
do 10.03 - van 18:00 tot 22:30
za 12.03: van 11:00 tot 19:00
Brug - ism Boekhandel Walry

Ook tijdens deze zesde editie zet Boekhandel Walry zijn beste beentje voor om een even succulent als exclusief boekenaanbod samen te stellen. De Brug wordt omgebouwd tot een heus boekenpalazzo, waar boeken lezers verleiden, auteurs signeren en professionals uit het literaire milieu converseren. De Mind the Bookshop is gratis te bezoeken.


MIND THE CAFÉ

Tijdens het festival kan je genieten van een lekker drankje in het Café. Maar wie grote honger heeft, komt ook aan zijn / haar trekken, want elke dag staat er een literaire klassieker op het menu. Of wat dacht je van varkenskoteletten met wortelpuree (Hugo Claus, ‘Het verdriet van België’ - ontdek het recept hiernaast), kalfsblanquette (Emile Zola, ‘L'assommoir’) of kalkoen met mole van chili en bittere chocolade (Laura Esquivel, ‘Rode rozen en tortillas’)? Te proeven in het Vooruitcafé!
vooruit.be/cafe


TICKETINFO

di 08 t/m vr 11.03 €5 of gratis
za 12.03 €10 / 7 (red) - Met een dagticket kan je alle voorstellingen bijwonen. Opgelet: beperkte maximumcapaciteit, dus wees op tijd!
zo 13.03
€20 The Dutch Weedburger Lunch + De toekomst van ons voedsel (talk)
€13,90 / 9 (kids) The Dutch Weedburger Lunch
€8 De toekomst van ons voedsel (talk)
€5 De Bende van Burger Boef (workshop)

 

TICKETS KOPEN?

Online 24/24
Ticketbalie Vooruit di t/m vr: 12:00 – 18:00 en tijdens Mind the Book
Telefonisch +32 (0)9 267 28 28 - di t/m vr: 12:00 – 18:00

 

HOE BEREIK JE VOORUIT?

Met de fiets, het openbaar vervoer of de wagen.
mindthebook.be/praktisch

(top)


organisatie: Vooruit Gent & deSingel Antwerpen - met steun van: Knack, Radio 1, Stad Gent, Stad Antwerpen, UGent, HoGent, Universiteit Antwerpen, VFL, PEN Vlaanderen, Alle dagen honger, MO* Magazine, Walry, VELT, Bougie, Bibliotheek Gent, WOCK Stad Gent, MUS-e Gent, diverse scholen Gent, Fair Trade & Netwerk Vlaanderen, Iedereen Leest, Buchmesse Frankfurt 2016 & Europe Direct - met dank aan de volgende uitgeverijen: Arbeiderspers, De Bezige Bij, De Geus, Epo, Lannoo, Lemniscaat, Manteau, Meulenhoff, New International Publications Ltd, Pluto, Polis, Querido, Spectrum & Vrijdag
 

mindthebook.be - Facebook event