www.vooruit.be

Smells Like Circus 2016

Act
 

Omschrijving

'Smells Like Circus' komt terug! Na een heel gesmaakte eerste editie in januari 2015 zetten we het avontuur met Circuscentrum verder. Samen zoeken we de grenzen op tussen circus, dans, performance en theater.

Met circusperformances, choreografische interventies, beeldende kunst en fysiek theater wil 'Smells Like Circus' op zoek gaan naar acts waarin alles kan, naar opvallende presentaties door buitengewone artiesten. En dat in een hele reeks spannende en interessante cross-overvoorstellingen, verspreid over verschillende locaties: van Vooruit tot CC Evergem-Sleidinge, van Minnemeers tot de Kerk van Malem.

Een ding is zeker: van 13 tot 17 januari is Vooruit opnieuw volledig in de ban van circus. Een overzicht van de verschillende shows:

 

1) wo 13.01 - Bert & Fred - 8 years, 5 months, 4 weeks, 2 days

Met een kleine beweging of oogopslag gooien Bert & Fred je plat van het lachen.
voor alle leeftijden
14:30 Theaterzaal - benefiet voor Hand-in-Hand Gent - € 15 (kinderen € 6)
20:00 - Theaterzaal - opening Smells like Circus - uitverkocht

Bert & Fred zoeken samen de grens op en stappen er hand in hand over. Ze brengen spectaculair, grappig en gevaarlijk circus. Het duo hoe het met een kleine beweging of oogopslag een zaal kan platgooien van het lachen. Meer info.

 

 

2) wo 13 & do 14.01 - Alexander Vantournhout & Bauke Lievens - Aneckxander

Een van de grootste Vlaamse circusbeloftes.
wo 13.01: 20:00 - CC Evergem / do 14.01 - 21:30 - Domzaal - vanaf €10 - vanaf 15 jaar

Alexander Vantournhout (ex-P.A.R.T.S.) geldt als een van de grote Vlaamse circusbeloftes. ‘Aneckxander’, een staaltje pure performance, werd geselecteerd voor CircusNext, het belangrijkste Europees platform voor nieuw circustalent. Meer weten?

 

 

3) wo 13 t/m za 16.01 - Benjamin Vandewalle - Inter-view

Over kijken en bekeken worden.
installatie - op locatie - gratis - voor alle leeftijden

Met ‘Inter-View’ brengt Benjamin Vandewalle (ex-P.A.R.T.S.) theater terug naar zijn etymologische betekenis: “kijken, contempleren”. Vandewalle plaatst drie constructies in de publieke ruimte, een soort (poppen)kasten waar voorbijgangers hun hoofd in kunnen steken. Wat ze dan te zien krijgen, is een grote verrassing… Meer weten? 

 

 

4) vr 15.01 - Rachid Ouramdane / L'A. - Tordre

Sensueel, subtiel en hypnotiserend.
20:00 - Theaterzaal - vanaf €10 - Belgische première

Twee danseressen spelen elk een solo, waarbij ze elkaar af en toe tegenkomen, als twee zelfportretten die elkaar op een paar zeldzame momenten overlappen. Het resultaat is sensueel, subtiel en hypnotiserend. 'Tordre' barst van de poëtische spanning. Lees meer.

 

 

5) do 14.01 - Cie Defracto - Flaque

Een brok energie.
20:00 - Kerk van Malem - vanaf €8 - vanaf 10 jaar
14:00 - Kerk van Malem -  €6  - 5de en 6de leerjaar / schoolvoorstelling 
 

Eén brok energie, dat is ‘Flaque’. Een voorstelling waar twee acrobatische jongleurs tekeer gaan in de ruimte die voor hen ligt.  Een voorstelling op locatie met onvoorspelbare prestaties die de grenzen van plakband fel overschrijden. Lees meer.

 

 

6) za 16.01 - Claudio Stellato - La Cosa

Vier personen en een grote stapel hout...
20:00 - De Expeditie - vanaf €8 - vanaf 12 jaar

Het gloednieuwe ‘La Cosa’ (‘het ding’) toont de relatie tussen vier personen en een grote stapel hout. ‘La Cosa’ is een aaneenschakeling van zowel spelletjes als strikt te volgen rituelen, maar handelt bovenal over de relatie tussen mens en natuur. Meer info.

 

 

7) za 16 & zo 17.01 - Sébastien Wojdan - Marathon

Circus zoals je het nog nooit zag.
za 16.01 - 20:00 - Minnemeers - vanaf €8 - vanaf 8 jaar
zo 17.01 - 14:00 - Minnemeers - vanaf €8 - vanaf 8 jaar

Sébastien is een multitalent met een ongelooflijk uithoudingsvermogen. In zijn eentje bespeelt hij de piste met muziekinstrumenten, een bijl, jongleerkegels, het slappe koord, messen en zelfs een verdwaalde cactus. Laat je meenemen in Wojdan's wereld. Lees er alles over.

 

 

8) zo 17.01 - Cirque Mélangé

Circus in al zijn geuren en kleuren.
16:00 - Theaterzaal - vanaf €8 - voor alle leeftijden

In ‘Cirque Mélangé’ staat het circus in al zijn geuren en kleuren centraal: jong geweld deelt het podium met oude rotten, traditioneel circus staat er broederlijk naast de hedendaagse variant, technische hoogstandjes worden afgewisseld met pure fun. Meer info.

 

 

ism Circuscentrum