www.vooruit.be

Restaurant Vooruit: foodworkshops,Triomfbier Vooruit, Food&Drinks, recepten & opleidingsmomenten

Think

Omschrijving

Restaurant Vooruit, da's de verzamelnaam voor alles wat we doen rond FOOD tijdens VOORUIT100: we zetten eigentijdse gerechten op de kaart (elke dag te proeven in Restaurant Vooruit), koks organiseren opleidingen voor de Vooruitkeuken, we organiseren een reeks foodworkshops, we brouwen Triomfbier en er zijn een heleboel speciaal & lokaal gemaakte Food&Drinks-producten te koop in de Cooperette. Smakelijk!

 

Triomfbier Vooruit

Ihkv VOORUIT100 brouwden we samen met Brasserie Dupont brouwden een eigen bier. Te koop in de Cooperette of in ons Café. >> meer info

 

Foodworkshops

Tijdens VOORUIT100 kan je tal van food workshops meevolgen. Ontdek hier een voorlopig overzicht (tijdens het project vullen we dit verder aan). >> meer info

 

Recepten 

We gaan aan de slag met gerechten die in de loop van de eeuw aan bod kwamen in Restaurant Vooruit. Een aantal bekende en minder bekende chefs toveren die om in een hedendaagse creaties die dagelijks geserveerd worden in Restaurant Vooruit (o.a. in het Café). 
Elke week zetten we 1 van die recepten online van Restaurant Vooruit, zo kan jij ook thuis aan de slag. >> meer info

Restaurant Vooruit 

Tijdens VOORUIT100 bieden koks inspiratie aan onze eigen Vooruitkeukenploeg om met oude menu’s aan de slag te gaan en er hedendaagse, lekkere creaties mee te maken. Zo zal Restaurant Vooruit dagelijks de (h)eerlijke gerechten serveren van: Avalon (bio-veggie restaurant),Michael Vrijmoed (Vrijmoed, ex-sous-chef Hof van Cleve),
Lut De Clercq (ex-AB kok, Backstage Kitchen), Alle Dagen Honger (foodblog www.alledagenhonger.be) en onze eigen keukenploeg: Silvia Aguirre, Wim Kesteloot, Gerlinde Vanbergen, Koen Gallet en Veerle Beckers

Je kan deze gerechten ‘s middags en ‘s avonds proeven in het Vooruitcafé (van ma tem za). Voor groepen wijken we uit naar de Balzaal (groepen enkel op reservatie via horeca@vooruit.be – alle info & formules). 

>> meer info 

 

Opleidingsmomenten door chefs 

Onze keukenploeg kreeg opleiding van de chefs  die hen elk 10 gerechten aanleerden voor Restaurant Vooruit. We brengen verslag uit van de opleidingsmomenten die onze Vooruitkeukenploeg kreeg. >> meer info

 

VOORUIT100 Food&Drinks

Er zullen ook lokale Food&Drinks-producten te koop zijn in onze gloednieuwe shop. Ons eigen Triomfbier VOORUIT, eigen honing, speciale Vooruitpralines i.s.m. Yuzu, brood i.s.m. De Trog,BRIEK-kaas i.s.m. het Hinkelspel... Je zal lokale voedselwaren kunnen aanschaffen in Vooruit. >> meer info

Dat en nog veel meer tijdens VOORUIT100!