www.vooruit.be

Ontdek seizoen 2018-2019

 

Omschrijving

Kalender / Tickets & Abo's / Hulp nodig?

 

Beste bezoeker,

 

Wij zijn opgetogen dat we je ook in het seizoen 2018-2019 een mooi programma kunnen presenteren. Vooruit biedt provocatie, contemplatie, solidariteit, rituelen, politieke uitdaging, spanning en drama aan. We nodigen je uit om stil te staan en vol overgave te dansen, na te denken en je stem te laten horen, te lachen en te huilen, te ontspannen en actief mee te doen. Zowel binnen als buiten de muren van Vooruit.

 

Zoals altijd hebben we ons programma samengesteld in nauwe samenwerking met heel wat partners, van lokale buren tot internationale gastcuratoren. Deze partnerships vormen de kern van onze visie als kunstinstelling. We zijn er dan ook trots op dat we met een breed en boeiend arsenaal aan kunstenaars en organisaties samenwerken.

Het seizoen aftrappen doen we met een programma van de Letse curator Gundega Laivina, die je uitnodigt om je over te geven aan de stilte en te luisteren. Tien maanden later sluiten we af met een onderzoek naar de dood en rituelen, samengesteld door Beyond the Spoken (Barbara Raes) in een onwaarschijnlijke maar veelbelovende samenwerking met post-metalband Amenra. Daartussenin werken we samen met CAMPO en NTGent aan SAME SAME BUT DIFFERENT, een fijne selectie van internationaal en Belgisch theater, dans, film en muziek. Daarnaast kan je ook in elk huis naar telkens een andere voorstelling van de buitengewone choreografe Meg Stuart. Verder zetten we ons engagement met All Eyes On Hip Hop en KRAAK voort in twee innovatieve muziekfestivals: OUT THE FRAME en EASTERN DAZE. Ons onderzoek naar privileges in WOMEN AND CHILDREN FIRST: AN EXERCISE IN AWARENESS markeert een nieuwe samenwerking met een aantal kunstenaars en denkers, waaronder choreografen Oona Doherty en Chiara Bersani, die beiden hun Vlaams debuut maken.

Dat rijke programma is niet mogelijk zonder de inzet van onze vaste partners: Africalia, LOD muziektheater, CAMPO, NTGent, Gouvernement, Film Fest Gent, Minard, Victoria Deluxe, Courtisane, KRAAK, All Eyes On Hip Hop en nog veel meer. Zij creëren een pak kansen voor artiesten en publiek.

Vooruit is een plek voor dialoog en uitwisseling, voor politiek en sociaal engagement - een must, zeker in een seizoen met twee verkiezingen in het vooruitzicht. Onder de noemer Think vind je dan ook een uitgebreid programma én een kritisch forum voor artistieke en maatschappelijke commentaar. Naast politieke debatten en non-fictie boekpresentaties, kan je uitkijken naar nieuwe en experimentele formats voor discussie, reflectie en debat.

En vaste Vooruit-gangers zijn op de hoogte van de verbouwingswerken ter hoogte van onze oude Ticketbalie. In januari 2019 hopen we daar een nieuw deel van het huis te openen: een open atelier voor kunstenaars, wetenschappers en andere ondernemers. En hou zeker ook een oogje op onze website, want in de loop van het seizoen breidt ons programma nog sterk uit.

Bij Vooruit is niets voor iedereen en is er toch altijd iets voor iedereen. We nodigen je uit om in die mix je eigen passies te vinden.

Het Vooruit-team

 

 

####

De seizoensgids vind je vanaf nu in Vooruit en kan je hieronder digitaal lezen. 

 

 

Zin om de brochure te downloaden? Dat kan door op deze link te klikken!

Vrijdag 25 mei vertelden we alles over het nieuwe seizoen tijdens de seizoenspresentatie. Heb je dat gemist? Je kan het hier volledig herbekijken!

 

 ####

KALENDER

September 2018

Focus: SMELTCRUISE

 

Oktober 2018

 

November 2018

 

 December 2018

FESTIVAL VAN DE GELIJKHEID

 

 

Januari 2019

Focus: WOMEN AND CHILDREN FIRST

 

Februari 2019

Focus: SAME SAME BUT DIFFERENT

 

  • di 26.02: Zwijgen is geen optie live #4

 

Maart 2019


April 2019

 

mei 2019

 Focus: AMEN & BEYOND

 

 

juni 2019

 

####

TICKETS & ABO'S

Bestellen kan online via vooruit.be en aan onze Ticketbalie. Je kan het online reservatiesysteem gebruiken of zelf een exemplaar van het bestelformulier downloaden, afdrukken en het ons bezorgen. Je kan ook nog altijd bestellen, met of zonder bestelformulier, via de Ticketbalie, open van dinsdag tot en met vrijdag (12:00 - 18:00).

Download het bestelformulier.

 

KOOP TICKETS AAN VOORDELIGERE PRIJS: TOT -20%

Ga je naar meerdere events in Vooruit? Al vanaf drie evenementen heb je een voordeel, tot -20% op een abonnement! Bespaar dus zoveel mogelijk op de ticketprijs, en kies voor een abonnement!

 

 

####

HULP NODIG?

Neem contact op met de ticketbalie: info@vooruit.be of 09 267 28 28 (di-vrij 12u00 - 18u00)

Dit artikel werd geschreven op 25.05.18

Reageer