www.vooruit.be

Focus: Same Same But Different

 

Omschrijving

'Legacy' (c) Dylan Piaser

 

SAME SAME BUT DIFFERENT

di 19.02 t/m za 02.03

Een fijne selectie van internationale voorstellingen

performance / theater

Met SAME SAME BUT DIFFERENT presenteren drie Gentse kunsthuizen - Vooruit, NTGent en CAMPO - samen met UGent Africa Platform een programma vol multidisciplinaire projecten. Naast nieuwe dans-, theater- en performance-creaties ontwikkeld in Gent, tonen we ook een fijne selectie van internationale shows die voor het eerst in Gent te zien zullen zijn.

SAME SAME BUT DIFFERENT onderzoekt globale vraagstukken van kolonisatie en dekolonisatie, intersectionaliteit, identiteit en geopolitieke economie vanuit verschillende perspectieven. Het omvat een bijzondere focus op kunstenaars van het Afrikaanse continent, van de Afrikaanse diaspora in België en van internationale kunstenaars die in en met de realiteit van het Afrikaanse continent werken. Maar het festival opent ook deuren naar andere delen van de wereld.

Op het programma staan o.a. Vooruit-podiumresident Nadia Beugré en stadsresident Maria Lucia Cruz Correia, Nastio Mosquito, Roland Gunst, Faustin Linyekula, Milo Rau, Renzo Martens, Skinfama/Pitcho Womba Konga, Nora Chipaumire, Moya Michael, Jaha Koo, Eisa Jocson en Silke Huysmans & Hannes Dereere. Het muziekluik wordt gecureerd door Vooruit-muziekresident Nkisi. Daarnaast is er ook een begeleidend programma van gesprekken samengesteld door enkele deelnemende kunstenaars. Het volledige programma wordt eind 2018 bekend gemaakt, hier op vooruit.be. 

in samenwerking met: CAMPO / NTGent / Africalia / UGent GAP

 

PROGRAMMA

Dit artikel werd geschreven op 29.05.18

Reageer