www.vooruit.be

Uncanny Valley: Lightning Bolt / Black Pus / Brian Chippendale / ...

 

Omschrijving

 

Centrale gast voor deze tweede editie van Uncanny Vallley is het legendarische Lightning Bolt, het avant-punk duo van Brian Chippendale en Brian Gibson.

Sinds hun ontstaan eind jaren '90 berucht en geprezen omwille van hun koppige DIY-attitude, onvoorspelbaar trashy performances en unieke brand van chaotische noise-punk. Veteranen van de onafhankelijke warehouse scene in Providence en inspiratie voor ontelbare bands (No Age! Part Chimp! NAH!) voor wie volume en weirdness hand in hand gaan.

Maar naast muziek verkennen beide leden van Lightning Bolt ook andere bizarre werelden. Gibson maakte naam als als game developer met het psychedelische Thumper en Brian Chippendale maakte met 'Ninja', 'Maggots' en 'Puke Force' een reeks gevierde surrealistische graphic novels, die zonder blozen naast het werk van grootheden als Victor Moscoso of Gary Panter kunnen staan. Ook alle Lightning Bolt covers zijn Brian Chippendale originals.

Tijdens Uncanny Valley trakteren we je op exclusieve shows van Lightning Bolt en Brian Chippendales soloproject Black Pus. We nodigen ook een trosje artiesten en organisaties uit die dezelfde energie, DIY-attitude en tegendraadsheid uitdragen. Zo werken we onder andere samen met lokale concert organisatoren Kraak, Live Fast, Die Young en art space Gouvernement.

Bij die laatsten zal er een expo van Chippendales grafisch werk zijn. Daarnaast is er in Vooruit zelf een gaming workshop met Brian Gibson, een panel talk met Lightning Bolt en een resem andere gasten. Op de laatste dag nodigen we heel wat labels en artiesten uit op een kleine zine- en platenbeurs.

 

 ism Kraak / Live Fast, Die Young / Gouvernement

 

 

//// PROGRAMMA //// 

DO 03.05 - DAY 1

 

(c) Daina Tennant

Opening expo Brian Chippendale at Gouvernement

 

VR 04.05 - DAY 2

 

 

Black Pus + more at Tram Zwart ism Kraak

 

ZA 05.05 - DAY 3

 

(c) Natalja Kent

Lightning Bolt + more at Balzaal ism Live Fast, Die Young

Zine and record fair + panel talks

 

 

Limited combitickets voor Black Pus en Lighning Bolt: € 22!

 

 

Dit artikel werd geschreven op 11.02.18

Reageer