www.vooruit.be

Now I got this big gulp full of words I got to eat

 

Omschrijving

De beste hiphoptracks van 2017, geselecteerd door All Eyes On Hip Hop

 

Wie into all things hiphop is, stipt best zaterdag 10 maart in de agenda aan. Dan vindt in Vooruit, in samenwerking met All Eyes On Hip Hop, Out The Frame plaats, een nieuw eendagsfestival met de spannendste hiphop van het moment - and beyond. Als voorsmaakje selecteerde All Eyes On Hip Hop-opperhoofd Willem Vandesande voor MAGAZINE #3 zijn tien hiphop toptracks van het voorbije jaar. Beluister zijn selectie - en nog veel meer - in de handige Spotify-playlist:  

1 - Milo ft. ELUCID - ‘Landscaping’
“Now I got this big gulp full of words I got to eat, it's a burden to have to speak but I would never let them tell it”: underground as fuck, maar wat een lekkere flow! Dit nummer heeft veel opgestaan bij mij thuis. Milo is een van de artiesten bevestigd voor Out The Frame. Mark my words: dit wordt een van dé optredens van 2018.

2 - BadBadNotGood ft. Kaytranada & Snoop Dogg - ‘Lavender’ (Nightfall Remix)
Kippenvel krijg ik van deze track. De combinatie van het Canadese elektronica-combo BadBadNotGood, jonge hond Kaytranada en legende Snoop Dogg is puur goud. Check zeker ook de zeer straffe en razend actuele video!

3 - Brockhampton - ‘GOLD’
Dé ontdekking van het jaar. Zware beats, dope flows en een crew al even gek als de mannen van Odd Future.

4 - L’Or du Commun ft. Roméo Elvis - ‘Apollo’
Het jonge collectief L’Or du Commun en Roméo Elvis slaan de handen in elkaar. Zo krijg je een van de beste hiphop tracks die we ooit gehoord hebben in België. Brussel op zijn best.

5 - Jonwayne - ‘TED Talk’
‘TED Talk’ van Jonwayne is de openingstrack van zijn laatste meesterwerk, ‘Rap Album Two’. De combinatie van die boom bap beat en kurkdroge flow maakt dit nummer zo hard.

6 - Vince Staples - ‘BagBak’
Mr. Staples is één van de meest frisse nieuwe namen, op weg naar wereldwijd succes. ‘BagBak’ illustreert perfect hoe vernieuwend zijn sound is.

7 - Stormzy - ‘Big For Your Boots’
De Brit Stormzy is het beste wat grime te bieden heeft en ‘Big For Your Boots’ moet wel de beste grime track van 2017 zijn. De BBC bombardeerde hem alvast tot Artist of the Year.

8 - Smino - ‘Anita’
Naast Brockhampton de tweede grote ontdekking van 2017. Bij Smino denk ik aan de bastaardzoon van Anderson .Paak en Kendrick Lamar.

9 - GoldLink ft. Jazmine Sullivan & Kaytranada - ‘Meditation’
Aanstormend talent GoldLink in combo met - hier is ie weer - Kaytranada en Jazzmine Sullivan: dat kan gewoon niet slecht zijn. ‘Meditation’ staat op zijn debuutalbum ‘At What Cost’.

10 - Kendrick Lamar - ‘DNA’
De stilaan onvermijdelijke Kendrick Lamar bracht alweer de plaat van het jaar uit. Moeilijk om daaruit de beste track te kiezen, maar ‘DNA’ bleef bij mij toch het langst hangen.

 

------------------------------------------------------------------------------------- 

Vooruit & All Eyes On Hip Hop present: OUT THE FRAME
Open Mike Eagle / Gaika / Junglepussy / milo / Chynna / Stikstof / Moor Mother / Ivan Ave
za 10.03 - 18:30 Vooruit Café, Balzaal & Foyer Theaterzaal
ism All Eyes On Hip Hop
concert / film / expo / #party / #nightlife
 

Dit artikel werd geschreven op 30.01.18

Reageer