www.vooruit.be

Ontdek Senyawa, een van de meest intensieve live bands ter wereld

 

Omschrijving

 (c) Guswib

 

Het nieuwe jaar is nog maar ingezet, en het eerste concert van 2018 in Vooruit is een feit. De befaamde Duitse producer Wolf Müller zakt af naar de Balzaal, en stelt er - in het kader van EUROPALIA INDONESIA - zijn nieuwe project voor, een mix van kraut, funk en traditionele Indonesische muziek. Maar vooraleer het Müller aantreedt, is het de beurt aan Senyawa.

Het Javaanse duo Senyawa is live een explosieve cocktail, met een zanger in de rangen die niet moet onderdoen voor andere stemkunstenaars als Mike Patton en Blixa Bargeld. Hun avant-garde aanpak transformeert Javaanse traditionals in experimentele punksongs. Die aanpak maakt hen tot een van de “meest intensieve live bands in de wereld”. In Vooruit treden ze op samen met het Brusselse koor Patshiva Cie, met een koorleider en choreograaf die hun sporen verdienden bij Rosas en Alain Platel.

Wie na het optreden nog niet genoeg heeft, kan in Bar Wilson (NEST) terecht: daar draait Wolf Müller - onder zijn alter ego Jan Schultze - samen met dj Nosedrip een B2B dj-set. Gratis ingang! 

(c) Guswib

Dit artikel werd geschreven op 09.01.18

Reageer