www.vooruit.be

Vooruit ontvangt erfgoedpremie van € 10,8 miljoen voor de werken aan het gebouw.

 

Omschrijving

Het prachtige gebouw van Vooruit is meer dan honderd jaar oud en krijgt jaarlijks 350 000 bezoekers (!) over de vloer. De komende jaren zijn restauratiewerken noodzakelijk voor de instandhouding van het gebouw die ook bijdragen aan een verbeterde circulatie en toegankelijkheid.

De uitvoering van de restauratie bestaat uit vijf fasen, waarbij tussen 2019 en 2023 jaarlijks een erfgoedpremie wordt toegekend met een totaal van €10,8 miljoen. Tijdens de werken zal Vooruit openblijven en zullen de restauratiewerken de voorstellingen en concerten niet hinderen. In overleg met de architect en de aannemer en in samenwerking met de stedelijke dienst Monumentenzorg, worden er ook werfrondleidingen gepland gedurende de restauratiewerkzaamheden.

Kunstencentrum Vooruit is een erkende Vlaamse kunstinstelling die de laatste decennia uitgroeide tot een toonaangevende cultuurinstelling op nationaal en internationaal vlak. Met deze erfgoedpremie investeert de Vlaamse regering in een van onze culturele topambassadeurs en in een van de belangrijkste relicten van voormalige volkshuizen in Vlaanderen. Met de restauratie verzekeren we het voortbestaan van deze art nouveau parel voor toekomstige generaties”, aldus minister-president Bourgeois.

Vooruit dankt de Vlaamse Regering en iedereen die zich dagelijks inzet voor deze schitterende plek.

Dit artikel werd geschreven op 08.12.17

Reageer