www.vooruit.be

Eetbare aarde, chocolade worsten & steaks van watermeloen

 

Omschrijving

Na een geslaagde eerste editie tijdens BLAUWDRUK in maart 2017, kan je tijdens MAKE ME UP BEFORE WE BLOW BLOW opnieuw Wild Brunchen in het Vooruit Café. Het concept is simpel: je kiest een plaatsje aan tafel, af en toe loop je langs het uitgebreide brunchbuffet en enkele onverwachte artistieke verrassingen paraderen zomaar voor je neus. En tijdens The Wild Brunch eet je zoveel je wil. Je proeft van verschillende gerechten, uit een continu veranderend menu. Ontdek zo zelf de meest experimentele en vernieuwende gerechten uit de enige echte keuken van Vooruit.

Maar opgelet: niets is wat het lijkt tijdens deze The Make Me Up editie. Bereid je voor op gerechten in disguise: worst die smaakt naar chocolade, een steak van watermeloen en - naar een recept van Maxime Willems, Foodlab Proef! - eetbare aarde om van te smullen. Dat laatste recept kan je zelf al eens uitproberen thuis: check de instructies hieronder.

Let’s get wild, let’s brunch!

 

(c) Mario Leko

 

Recept voor eetbare aarde

dit heb je nodig:

  • 2 eetlepels zwarte rozijnen
  • 1/4 cup gemengde noten
  • 1/4 cup gezouten & geroosterde amandelen
  • 2 sneden donker brood (hoe donkerder hoe beter)
  • 1/2 cup verpletterd donker knäckebröd (bijvoorbeeld Wasa, maar dit kan je ook vervangen door geroosterde broodkruimels)
  • 1 ons gedroogde porcini champignons
  • 2 eetlepels gedroogde ui
  • 2 eetlepels zwarte olijvenpasta (of meer naar smaak)
  • pompoenzaadolie (optioneel)
  • verse scheutjes van groenten of kruiden, als garnituur

 

stap 1

Laat je oven voorverwarmen op 140 graden. Leg de rozijnen, gemengde noten, gerookte amandelen op een bakpapier. Leg de sneden donker brood er bovenop. Bak ze voor 30 tot 45 min, het brood moet lekker knapperig zijn. Zet je oven af en laat de ingrediënten goed afkoelen. De rozijnen worden hard tijdens het drogen. De noten en amandelen hak je grof.


stap 2

Scheur het brood in hapklare stukjes. Steek ze samen met de gedroogde rozijnen, gemengde noten, amandelen, knäckebröd, gedroogde porcini en ui in de blender. Blend tot het geheel een grove mix wordt. Voeg de olijvenpasta doe en blend tot het geheel de kleur en textuur krijgt van aarde. Als het te droog is, voeg wat pompoenzaadolie toe en blend tot het iets steviger wordt.

stap 3

Verdeel het geheel over glazen potjes. Zet er de scheutjes in, zodat het lijkt alsof ze groeien in de eetbare aarde. Serveer en geniet van de verbaasde blikken!

Dit artikel werd geschreven op 08.09.17

Reageer