www.vooruit.be

BELANGRIJK! NU!

 

Omschrijving

Laura van Dolron - Belangrijk! Nu!

wo 25 t/m za 28.04

Laura van Dolron is geen onbekende in Vooruit. De voorbije jaren was ze hier te zien met talloze voorstellingen. ‘Welk stuk?’, ‘Sartre zegt sorry’, ‘Iemand moet het doen’, ‘Wat nodig is’, ‘Liefhebben’, ‘WIJ’: de lijst is indrukwekkend. Met haar eigen stand-up filosofie festival in Vooruit stuurt van Dolron haar werk en zichzelf opnieuw het land in. Omdat het nu belangrijk is.

Van Dolron heeft werk aan de winkel in deze woelige tijden. Populisme, racisme, de ontkenning van de milieuproblematiek: dat smeekt om antwoorden, een verklaring. Laura van Dolron - in 2018 de nieuwe writer in residence - gaat op zoek naar een oplossing, in haar gekende poëtisch-filosofische stijl. En jij kijkt met haar mee, want de Nederlandse gaat in die week nog een stapje verder: na iedere voorstelling gaat ze in gesprek met jou, het publiek.

Want de wereld verbeteren doe je samen. Toch?

Laura van Dolron was op zondag 12.11 te gast in De Zevende Dag op één. Ze vertelde daar over haar werk, haar zelfuitgevonden genre 'stand-upfilosofie' en wat ze met het publiek wil bereiken. Het fragment start vanaf 1:45'. Je kan het hier herbekijken.

Dit artikel werd geschreven op 17.05.17

Reageer