www.vooruit.be

SMELLS LIKE CIRCUS 2018

 

Omschrijving

(c) Reinout Hiel

 

SMELLS LIKE CIRCUS 2018

di 16 t/m za 20.01

Circuscentrum en Vooruit tasten voor het vierde jaar op rij de grenzen af tussen circus, dans, performance en theater. Tijdens SMELLS LIKE CIRCUS maak je spannende cross-overvoorstellingen mee, en deze keer verspreid over de Gentse binnenstad. Je kan terecht in Vooruit, maar ook in De Expeditie, KOPERGIETERY, Minardschouwburg, CAMPO én op locatie.

De meeste voorstellingen van SMELLS LIKE CIRCUS zijn in de eerste plaats bedoeld voor volwassenen. Kinderen zijn meer dan welkom, maar toch even dit. Op vraag van de gezelschappen vragen we om de leeftijdsgrens te respecteren. Zo zijn voorstellingen waarbij er "vanaf 8 jaar" staat, gericht naar volwassenen, maar vanaf die leeftijd kunnen kinderen er ook van genieten. Enkel ‘PLOCK!’ van Grensgeval is expliciet wél een voorstelling voor kids - en dat vanaf 4 jaar.

in samenwerking met Circuscentrum

Check ook het programma voor professionals.

 

 

SVALBARD COMPANY - ALL GENIUS ALL IDIOT

di 16.01 - 20:00 Theaterzaal - dans / circus / muziek

On the borderline between circus, dance and gender

‘All Genius All Idiot’ is een opzwepende, bevreemdende, absurde, animale, muzikale trip naar de krochten van het mensdom. Een performance die de grenzen van circus, dans én gender uitveegt. “A hedonistic celebration of the Bacchanalian spirit”, schreef het toonaangevende TotalTheatre.

 

#### 

Grensgeval - PLOCK! 

wo 17.01 - 15:00 De Expeditie - circus 

Opgepast voor rondvliegende verfspetters!

‘PLOCK!’ is een wervelende performance voor de allerkleinsten over authenticiteit en jezelf terugvinden tussen klodders verf. Camiel Corneille is de acrobatische schilder van dienst. 


© Bart Grietens


  

####

Janni van Goor - Family Trees

wo 17.01 - 17:00 Minnemeers - dans / circus

Een tragikomische en intieme voorstelling

Iedereen maakt deel uit van een familie, hoe groot of klein en hecht of los die ook is. Of hoe dicht of ver die mag zijn. In ‘Family Trees’ van choreograaf Janni van Goor vormen net familiebanden het centrale onderliggende thema.


© Geert Roels 

 

 

####

Louis Vanhaverbeke - Multiverse

wo 17.01 - 20:00 CAMPO nieuwpoort // do 18.01 - 20:00 CC Evergem - performance

Het scheppingsverhaal volgens Vanhaverbeke

“Een verbeeldingrijk, kleurig statement in een te grijze wereld” - Focus Knack

Choreograaf, performer, rapper, manipulator van objecten, bricoleur of gekke professor? Louis Vanhaverbeke is heel veel maar in elk geval apart. In zijn solovoorstelling ‘Multiverse’ creëert hij een alternatief scheppingsverhaal, met een levend kleurenwiel, plastic emmers, frisbees, huisraad en een heleboel brol.


© Jolien Fagard

 

 

####

Collectif Porte27 - Chute!

wo 17 & do 18.01 - 20:00 Minard - circus

Vallen is een kunst

In ‘Chute!’ bestuderen Matthieu Gary en Sidney Pin ‘de val’ in al zijn gedaantes. Ze gooien elkaar omhoog, dagen elkaar uit, bekampen en omarmen elkaar en wervelen over elkaar heen. Als toeschouwer zit je vlakbij: je ademt net niet hun zweet in en je omarmt de risico’s die ze nemen. Ontdek hoe fysiek en filosofie elkaar vinden in de val.

(c) Vasil Tasevski

 

 

#### 

Circus Katoen - As heavy as it goes

do 18.01 - 20:00 Minnemeers - circus

De speelsheid van zandzakken en fysieke arbeid

Willem Balduyck en Sophie van der Vuurst de Vries zoeken de limieten op van hun eigen lichaam. Met 18 zware zakken als metronoom brengen ze een compositie van organiseren en verstoren, dragen en laten vallen. Een ritmische choreografie waarin speelsheid en uitputting hand in hand gaan.

(c) Milan Szypura

 

 

####

Cirque déjà vu? Een voorstelling ter ere van 10 jaar Circusdecreet 

vr 19.01 - 20:00 & za 20.01 - 15:00 KOPERGIETERY - circus / theater / dans

Eigenzinnige ode aan vijf circusklassiekers

Jongleren op een vierkante meter? Een spelletje Twister tussen tientallen muizenvallen? Bekvechtende pizzabroers? Of poëtisch mentalisme waar je mond van openvalt? ‘Cirque déjà vu’ combineert alles in een voorstelling, een eigenzinnige ode aan vijf iconen van het circus.

 

 

####

Groupe Acrobatique de Tanger - Halka

vr 19.01 & za 20.01 - 20:00 Theaterzaal - circus / dans

Duizelingwekkende kunsten op hoog niveau

Voor ‘Halka’ werkte Groupe Acrobatique de Tanger samen met Abdel Senhadji, de godfather van de acrobatie. Als bezieler van het befaamde circuscollectief XY was hij in 2012 al te gast in Vooruit, en werd toen op een staande ovatie onthaald. ‘Halka’ wordt opnieuw een bijzondere ervaring met twaalf acrobaten, zangers en muzikanten die samen sollen met de zwaartekracht.

(c) Richard Haughton

 

 

#### 

Ruben Mardulier & Michiel Deprez - De 24 uur van Mardulier & Deprez

vr 19 t/m za 20.01 - doorlopend vanaf 22:00 Op locatie - circus / performance / installatie

Een etmaal anekdotisch circus met meer dan een hoek af

Zot zijn doet geen zeer. Of misschien een beetje. Het bijzondere circus-performanceduo Michiel Deprez en Ruben Mardulier - beiden studeerden af aan de circushogeschool van Tilburg - experimenteert tot het uiterste. In hun onderzoek tasten de twee op vaak hilarische wijze allerlei grenzen af en doen vragen rijzen over circus, kunst, technologie, internet, communicatie en de limieten van lichaam en geest. Meer info volgt snel.

(c) Michiel Devijver

 

####

Cirque Composé - MaxiMinard

za 20.01 - 17:00 Minard - circus

Aanstormend circustalent palmt Minard in

Smells Like Circus heeft inmiddels een traditie in Cirque Composé, een samengestelde avond met de strafste korte acts van Europese circusartiesten. Deze editie belooft wel heel bijzonder te worden: in ‘MaxiMinard’ bespelen de artiesten beide kanten van de Minard tegelijkertijd. De wildste circustechnieken passeren de revue: hou je klaar voor een opwindende zaterdagnamiddag.

(c) Geert Roels

 

 

####

SMELLS LIKE A PARTY

za 20.01 - 21:00 Vooruit Café - party, #nightlife

We sluiten Smells Like Circus af met een feestje in het Vooruit Café. Opwarmen doen we met dé ultieme hand-stand-battle: waag je kans en misschien ga jij wel naar huis met de Smells Like Circus-trofee. Presentatie is in handen van Stefaan De Winter (Die Verdammte Spielerei). Daarna geven Smells Like a DJ en gelegenheidsduo Lizzy & Stefaan De Winter het beste van zichzelf achter de draaitafels.

 

Dit artikel werd geschreven op 09.05.17

Reageer