www.vooruit.be

BLAUWDRUK: stof tot nadenken

 

Omschrijving

(c) Michiel Devijver

 

BLAUWDRUK was een intense werkweek waarin we kunstenaars, studenten, ons publiek, het middenveld en de culturele sector hebben uitgenodigd. Doel: samen nadenken over de mogelijkheden en de verantwoordelijkheden van een Kunstinstelling. Op dinsdag 14 maart startten we BLAUWDRUK met een officiële opening. Tijdens die launch lazen Agnes Quackels (BUDA Kortrijk), Hind Fraihi (writer in residence) en het team van Vooruit drie boeiende statements voor.

Lees de drie teksten nog eens na via deze link(en): tekst Agnes Quackels - tekst Hind Fraihi - tekst Vooruit

 

(c) Michiel Devijver

De Brusselse Agnes Quackels is sinds 2011 artistiek leider van Kunstencentrum BUDA in Kortrijk. In haar statement deelt ze haar inzichten over een van de dagelijkse aspecten van een job als curator: liters koffie drinken met artiesten, die zo meer info meegeven over hun ongetwijfeld fenomenaal maar veel te krap gebudgetteerd project. Projecten die misschien wel deel kunnen uitmaken van een volgend ‘sociaal en politiek geëngageerd’ festival. Agnes stelt een set van oplossingen voor “die je instituut kunnen omtoveren in een fantastisch instituut”, suggesties gebaseerd op een driedaags symposium in BUDA in februari 2017.

 

(c) Michiel Devijver

Hind Fraihi is bekend als auteur van het visionaire 'Undercover in Klein-Marokko', over het toenemende islamfundamentalisme. Hind zal in 2017 op geregelde tijdstippen inbreken in het programma van Vooruit. Dat kan via een eenvoudige nieuwjaarswens maar even goed met een statement tijdens BLAUWDRUK.

Dit artikel werd geschreven op 22.03.17

Reageer