www.vooruit.be

Vooruit en het nieuwe mobiliteitsplan

 

Omschrijving

De stad Gent voert vanaf maandag 3 april haar nieuwe mobiliteitsplan uit: hier nog eens op een rijtje waarom dit plan er komt. Het mobiliteitsplan juichen we alleen maar toe, want het stelt duurzame mobiliteit voorop.

Ook voor Vooruit verandert een en ander, nog het meest voor wie met de wagen komt. Geen nood echter: we blijven perfect bereikbaar. In Vooruit vind je binnenkort handige plannetjes van de stad Gent met de nieuwe verkeerssituatie. De online versie vind je dan weer via de site van de stad Gent.

Vooruit bevindt zich in zone 3 (KROOK), op de grens met zone 2 (PORTUS GANDA) en (CENTRUM). Geen autovrij gebied dus, maar de Sint-Pietersnieuwstraat verandert wel grondig: de rijrichting wijzigt, de invulling van de straat wordt (tijdelijk) aangepast. Hieronder sommen we de belangrijkste veranderingen op.

Nog vragen? Neem contact op via info@vooruit.be of kom langs aan het Onthaal.

#komaanGent!

(c) Michiel Devijver

 

Kan ik Vooruit nog vlot bereiken?

Maar natuurlijk. Met het openbaar vervoer of met de fiets geraak je gemakkelijk tot aan Vooruit. Goed nieuws trouwens voor de fietsers: de Sint-Pietersnieuwstraat wordt tijdelijk heringericht. Daarbij worden o.a. extra fietsstallingen voorzien. En je kan natuurlijk nog altijd terecht in onze fietsenparking.

 

Ik kom toch met de auto. Wat nu?

Geen probleem, al plan je best je route op voorhand. Dat kan met deze handige planner. Belangrijkste wijziging: je volgt best de kleine ring tot aan de Kortrijksepoortstraat. Dat wordt de enige invalsweg waarlangs je Vooruit kan bereiken. Ook belangrijk: de Sint-Pietersnieuwstraat wordt éénrichtingsverkeer. Als je via de Jozef Platteaustraat rijdt, kan je aan het einde van de straat enkel nog rechtsaf richting Sint-Pietersplein of linksaf naar Vooruit. Staduitwaarts verkeer vanaf Vooruit kan enkel via de Lammerstraat, die binnenkort ook eenrichtingsstraat wordt. Lees hier de geüpdate, uitgebreide routebeschrijving.

 

Kan ik nog parkeren in de buurt van Vooruit?

Zeker. Wie op straat wil parkeren, checkt best de verschillende zones en hun betaaltarief. In de rode zones - waar Vooruit zich in bevindt - is het bijvoorbeeld onmogelijk om lang te parkeren. In de oranje zone kan dat weer wel. Er zijn ook betalende ondergrondse parkings in de buurt: Zuid, Savaanstraat en Sint-Pietersplein (langparkeren).

 

Meer over het Circulatieplan - Meer over het Parkeerplan - FAQ - Lees alle artikels over het Mobiliteitsplan op De Morgen

Dit artikel werd geschreven op 22.03.17

Reageer