www.vooruit.be

Kunstenaar Christian Bakalov zoekt deelnemers

 

Omschrijving

Kunstenaar Christian Bakalov - in 2015 nog te zien in Vooruit met 'Bright' - werkt van 20 maart tot 2 april aan een nieuwe voorstelling 'PURE'. Hij creëert een parcours voor één toeschouwer per keer, op straat en in de zaal. En daarvoor heeft hij veel figuranten nodig.

Er zijn twee workshops gepland van telkens drie dagen, voor amateurs van alle leeftijden en ongeacht hun lichamelijke conditie. Je doet mee wanneer je kunt, in afspraak met de kunstenaar. Op de laatste dag van elke workshopreeks is een publiek toonmoment gepland.

 

VOOR WIE? 

  • Mensen van alle leeftijden, kinderen tot senioren
  • Geen ervaring vereist
  • Begrip van Engels of Frans nodig (Nederlandstalige kinderen kunnen meedoen als ze Engels of Frans begrijpen of vergezeld worden door iemand die vertaalt)

 

WANNEER & WAAR?

  • 23, 24 & 25 maart van 14:00 tot 18:00 (wanneer je kunt, dus afhankelijk van je agenda) + publiek toonmoment op 25 maart van 18:00 tot 20:00
  • OF: 30, 31 maart & 1 april tussen 14:00 en 18:00 (wanneer je kunt, dus afhankelijk van je agenda) + publiek toonmoment op 1 april van 18:00 tot 20:00
  • locatie: wpZimmer, Gasstraat 90, 2060 Antwerpen

 

CONTACT

Wil je meedoen? Mail naar christianbakalov30@yahoo.fr (FR/EN) of elke@wpzimmer.be (NL)

 

MEER INFO

'PURE' is een performance-installatie die onderzoekt hoe verbeelding en verhalen onze waarneming van de werkelijkheid beïnvloeden. Als toeschouwer word je begeleid op een parcours van beeldende composities, die worden geactiveerd door je aanwezigheid. Met je eigen identiteit en geschiedenis als achtergrond, word je uitgenodigd om de verschillende manieren te onderzoeken waarop we onze werkelijkheid vormgeven, gaande van hoe we kiezen om een beeld te construeren tot onze meer onbewuste verlangens en wensen.

'PURE' is het tweede deel van een trilogie rond Spinoza’s concept van eeuwigheid en is nauw verbonden met geboorte en dood. Hoe ontstaan de beelden van onszelf? En hoe kunnen we ons van die beelden bewust worden, om ze vervolgens actief te gebruiken of juist te laten rusten? 'PURE' is een collectief ritueel dat raakt aan de essentie van de menselijke conditie, in een ervaring van verhoogde intimiteit.

Meer op www.wpzimmer.be/nl/opencallpure

Dit artikel werd geschreven op 14.03.17

Reageer