www.vooruit.be

Vooruit & Gouvernement samen in zee

 

Omschrijving

Onder het motto “Beter een goede buur dan een verre vriend”, slaan Gouvernement en Vooruit de handen in elkaar. Die samenwerking wordt al heel concreet in januari 2017, met een concert van Infinite Bisous / Èlg en een residentie van de beloftevolle theatermaker Dounia Mahammed.

Wie zich regelmatig begeeft in het Gentse culturele (nacht)leven, kent ongetwijfeld Gouvernement. Voor wie het nu in Keulen hoort donderen, even voorstellen: Gouvernement is een onafhankelijke werkplaats en cultureel platform in het centrum van Gent. Dit project ging van start in 2014 met als doel culturele niches met elkaar en met het publiek in contact te brengen. Daarbij ligt de nadruk op kruisbestuiving, trial and error en het onverwachte.

Gouvernement organiseert concerten, tentoonstellingen, residenties (internen) en diverse manifestaties hors catégorie. Het ongedwongen kader van Gouvernement schept ruimte voor opmerkelijke zijprojecten, minder voor de hand liggende bezettingen / instrumentaria en muzikale vrijbuiterij in het algemeen.

Vanaf januari 2017 gaan Gouvernement en Vooruit samen in zee. Eerste wapenfeiten: de allereerste Belgische passage van Infinite Bisous (do 25.01) – gitarist en rechterhand van Connan Mockasin – en de residentie van jong theatertalent Dounia Mahammed.

In augustus 2016 won Dounia met ‘Salut copain’ de SABAM Jongtheaterschrijfprijs op het festival Theater aan Zee in Oostende. In 2017 werkt ze aan een nieuwe solo, ‘Le Grand Welo’ (werktitel). In die voorstelling staan rituelen en ontmoeting centraal. In januari 2017 presenteert Dounia op Chambres d'O in Oostende een eerste ritueel, onder de noemer ‘Ichi-go, Ich-e’. Die nieuwe voorstelling - een coproductie van Vooruit – is volgend seizoen in Vooruit te zien.

gouvernement.gentvooruit.be

Gouvernement, Gouvernementstraat 7, 9000 Gent - Vooruit, Sint-Pietersnieuwstraat 23, 9000 Gent

 

Dit artikel werd geschreven op 05.12.16

Reageer