www.vooruit.be

Kom naar Hartslag, de actiedag van Hart Boven Hard

 

Omschrijving

Op zaterdag 5 november verzamelt burgerbeweging Hart Boven Hard in Brussel voor een vierde ontmoetings- en denkdag, de Hartslag. Het wordt een open conferentie met veel insteken, bedoeld voor iedereen die een andere samenleving voorstaat. Ontmoet allerlei mensen die geraakt zijn door het verhaal van Hart boven Hard. Ga mee in gesprek en geef de beweging mee vorm!

 

Maak kennis met Tout Autre Chose

Deze vierde editie is de kans om zusterbeweging Tout Autre Chose te ontmoeten. Wie zijn ze, hoe werken ze, wat zijn hun thema’s? Ook de nationale actie van 2017 wordt er gelanceerd en mee door jou uitgewerkt. Wordt het een derde Parade of iets helemaal anders?

 

Workshops

Daarnaast is er weer heel wat op te steken. Thema’s als onderwijs, haat en terreur, economie, België, TTIP,… maar ook actieve workshops rond muziek en video en discussie over actievormen en goede revaringen in lokale groepen. Enkele highlights:

  • Cultuur en middenveld, één strijd? Hoe kunnen middenveldorganisaties en de cultuursector elkaar meer versterken? Wat zijn wederzijdse noden?
  • Dekoloniseer jezelf: een interactieve workshop rond vaste patronen rond diversiteit in ons eigen hoofd
  • Communiceren kan je leren. Tijdens deze workshop leer je kort en krachtig een standpunt uiteenzetten, krijg je tips om wervende teksten te schrijven, en kom je te weten welke toon en vorm bij welk sociaal mediakanaal hoort.

 

Praktisch

Ontdek hier het volledige programma of nog beter: schrijf je meteen in. De locatie is de Hogeschool Odisee, Warmoesberg 26, Brussel. Dat is vlak bij het station Brussel-Centraal. Bekijk hier hoe je er gemakkelijk geraakt. Check ook de Facebook-event.

Tot dan!

#tousensemble 

Dit artikel werd geschreven op 02.11.16

Reageer