www.vooruit.be

Nieuwe wijn op het menu!

 

Omschrijving

Onze wijnkaart breidt uit! Vanaf nu kan je je dorst ook lessen met drie heerlijke wijntjes uit Domaine Le Novi uit Luberon. Geniet van de frisse en zestie-touch van de witte wijn, laat je verrassen door de delicate, maar kruidige rode wijn of schiet instant in vakantiestemming met een levendig glas rosé. Het kan allemaal!

    

 

Heb je al een favoriete wijn in Vooruit? Geen nood! Alle andere (bio)wijnen blijven mooi op onze kaart staan.

Benieuwd naar wat we je nog voorschotelen in het Café en op het Terras?
Doorblader de menukaart online.


Over Domaine le Novi

Luberon ligt in het uiterste zuiden van de Côtes du Rhône streek, sinds 2008 is Luberon de nieuwe naam vroeger was het Côtes-du-Luberon. Qua bodem is deze streek wat vergelijkbaar met de Ventoux regio maar met minder grote temperatuurverschillen. De meest gebruikte druivensoorten zijn Syrah, Grenache, Mourvèdre, Carignan en Cinsault voor de rode en rosé wijnen. Hun witte broeders worden vooral gemaakt met Grenache, Ugni blanc, Clairette, Rolle, Bourboulenc, Marsanne en Rousanne.

Domaine le Novi is een jong domein en beslaat een 30-tal hectare. Het is gelegen op de eerste hellingen van het massief van de Luberon, vlakbij het meer van Bonde, het enige permanente waterreservoir in de regio. De kracht en rijkdom van de wijnen van Domaine Le Novi zijn te danken aan een bijzondere ondergrond van marmer, kalk en fossiele zandsteen, de wortels van de druivenstokken banen zich een weg door dit gesteente om hun voeding te vinden en geven zo de mineralen door aan hun vruchten. Dit resulteert in wijnen met een degelijke structuur en een eigen identiteit.


Dit artikel werd geschreven op 26.07.16

Reageer