www.vooruit.be

Transitiefestival: onze circulaire economie

 

Omschrijving

Van za 22 t/m zo 30 oktober kan je in verschillende cultuurhuizen terecht voor het Transitiefestival. Het festival biedt een uitgebreid programma over duurzame mode, stedelijkheid en de ‘nieuwe maakbeweging’. Leven we binnenkort in een postkapitalistische kringloopeconomie? En wat betekent dat voor jou en mij? Verschillende organisaties nemen de mogelijkheden en knelpunten onder de loep. Op transitiefestival.be lees je alle details over het programma.

In het kader van het Transitiefestival programmeert Vooruit twee intrigerende voorstellingen. ‘The Worker’s Club’ bekijkt de werkende mens vanuit een andere invalshoek, terwijl ‘Web of Trust’ van Edit Kaldor oproept tot een digitale revolutie. Naast die twee voorstellingen kan je trouwens op vrijdag 28 oktober ook een van de vele sessies rond circulaire economie van Transitienetwerk Middenveld meepikken. En op die dag kan je ook zelf je gescheurde jeans herstellen tijdens Fashion Repair.

Transitiefestival 2016 is een samenwerking tussen Transitienetwerk Middenveld, Pulse Transitienetwerk Cultuur en De Studio, Kaaitheater, Vooruit, Stuk, Buda en Triënnale Hasselt/Genk.

Dit artikel werd geschreven op 21.10.16

Reageer