www.vooruit.be

Gezocht: deelnemers voor creatieve workshop 'Madlove'

  •    
  •    
  •    
     
vorige
volgende

Omschrijving

Vooruit zoekt mensen die willen deelnemen aan de workshop ‘Madlove’.

- “Madlove was a serious, honest, enjoyable and incredibly funny workshop. It left me feeling renewed, which is exactly what I seek from asylum.” (Laura Delaney, Madlove deelnemer)

James Leadbitter en Hannah Hull vragen de deelnemers om een plaats te bedenken waarin het veilig is om gek te worden, waar alle noden en verlangens van psychiatrische patiënten hun plek krijgen. Dit eerlijk en ambitieus project wil een andere blik werpen op de huidige sociale en medische gezondheidszorg en dit in vraag stellen in een creatieve en verbeeldende workshop. Bovendien biedt het een uitgelezen kans voor de medewerkers en de patiënten om elkaar op een andere manier te leren kennen.

Is het mogelijk om in een positieve, liefdevolle omgeving ziek te zijn? Hoe zou jij een veilige plek voor jezelf creëren? Wat als je je een psychische instelling zou ontwerpen, hoe zou die er dan uitzien?

Vanuit verschillende workshops over de landsgrenzen heen zullen de antwoorden hierop en andere ideeën gebundeld worden tot een ideaal ontwerp voor een nieuwe psychiatrische instelling van de toekomst.

Voor deze editie in Gent zoekt Vooruit, in samenwerking met het Museum Dr. Guislain, 20 deelnemers.


Praktisch

Wat? Workshop van James Leadbitter en Hannah Hull
Wanneer? Dinsdag 3 mei van 14:00 tot 17:00.
Waar? Lezingenzaal van het Museum Dr. Guislain
Wie? Patiënten, verplegers, dokters, sociale dienstverleners, architecten, kunstenaars, filosofen, … Al wie geïnteresseerd is in het onderwerp en graag wil meewerken.
Taal? Engels gesproken met Nederlandse tolk..


Inschrijven

Inschrijven kan je via charlotte.dhont@vooruit.be.
Vermeld in je e-mail je naam en leeftijd. Het zou fijn zijn als je ook wil vermelden waarom je graag wenst deel te nemen aan het project. Daar zijn wij erg nieuwsgierig naar. Je kan je opgeven tot 20 april 2016.

Wij horen graag van jou!

Dit artikel werd geschreven op 07.04.16

Reageer