www.vooruit.be

De ideale stad volgens onze Gentse kids

 

Omschrijving

Mind the Book trekt de stad Gent in: samen met Bougie - de kunsteducatieve vzw die artistieke en erfgoedprojecten opzet en begeleidt - spoort Vooruit kinderen op die hun visie op ‘de stad’ willen geven. Met dit project willen we actief burgerschap stimuleren en kinderen doen inzien dat ze zelf de toekomst van de stad en de samenleving in handen hebben. Het resultaat wordt een alternatieve, eigenzinnige kaart van Gent. Bougie slaat tijdens Mind the Book haar kamp op in het Ticketbureau van Vooruit. Wij gingen even kijken welke fantastische en knotsgekke ideeën de leerlingen van Vrije bassischool Sint-Salvator daar uittekenden.
 
 
 
Açelya (9 - links) vond het allemaal best spannend. "Ik dacht eerst dat het me niet zou lukken om iets te tekenen. De juf heeft me met mijn ideeën geholpen, en dan heb ik een paard in het park getekend. En ook een omgekeerd huis."

"Ik heb een robot gemaakt die papier en karton kan kapotmaken," zegt Ravza (8 - rechts) trots. Wanneer het papier en karton omgevormd zijn tot een vierkant, "dan stoppen we die in een machine, en wordt er iets anders van gemaakt. Zo wordt het opnieuw gebruikt."

Heb jij ook zin om jouw ideeën voor de stad Gent uit te tekenen?
Heb je geen tijd om naar Mind the Book te komen? De stadskaarten zijn ook na het festival verkrijgbaar in de Ticketbalie van Vooruit.

Dit artikel werd geschreven op 11.03.16

Reageer