www.vooruit.be

Op stap met een levend boek

 

Omschrijving

In het druk en haastige stadsleven zijn rust en zingeving, jammer genoeg, soms ver te zoeken. Wie deze week nog wel eens wat leerrijke en prikkelende ontspanning (en ontsnapping) zoekt, die moet bij de Hoofdbibliotheek in Gent zijn. Daar loopt tot en met zaterdag 'Time has fallen asleep in the afternoon sunshine' van Mette Edvardsen. 

Gedurende de dag kan je voorgelezen worden door een ‘levend boek’. Enkele acteurs leerden een boek naar keuze uit het hoofd (écht!) en vormen zo samen een levende bibliotheek. Als bezoeker kies je een boek dat jou naar een plek in de bibliotheek brengt, waar het boek ‘(voor)gelezen’ wordt tijdens een intrigerende één-op-één-performance. De perfecte manier om tot rust te komen en kennis te maken met boeken en schrijvers die je misschien nog niet kende.
 


Onze communicatiemedewerker Arno had vandaag alvast een eerste ontmoeting met een van de levende boeken:

“Ik koos voor Answered prayers van Truman Capote. Onlangs herlas ik eens Capote’s In Cold Blood en ik was wel benieuwd om zijn prachtige zinnen eens over andermans lippen te horen rollen. Het was geweldig. Ik ben tegelijk volledig tot rust gekomen én geprikkeld om het (onafgewerkte) boek zelf verder te lezen. Als ik deze week nog eens tijd heb, ga ik zeker terug om een ander boek te ‘ontmoeten’.”

  


De boeken waaruit je kan kiezen:

  • Elias, of het gevecht met de nachtegalen – Maurice Gilliams (Ned)
  • Zeepijn – Charlotte Mutsaers (Ned)
  • Een dag in ’t jaar – Herman Gorter (Ned)
  • Verzamelde gedichten – Hans Faverey (Ned)
  • Against the Forgetting: Selected Poems – Hans Faverey (Eng)
  • Answered Prayers – Truman Capote (Eng)
  • Orlando – Virginia Woolf (Eng)

'Time has fallen asleep in the afternoon sunshine' loopt nog tot en met zaterdag 12.03 in de Hoofdbib in Gent.

© Foto's - Kelly Looghe

Dit artikel werd geschreven op 09.03.16

Reageer