www.vooruit.be

Marieke De Munck wordt onze artistiek verantwoordelijke Stad & Transitie

 

Omschrijving

Goed nieuws: Kunstencentrum Vooruit mag Marieke De Munck verwelkomen als artistiek verantwoordelijke Stad & Transitie. Marieke staat klaar om verder te bouwen aan een boeiende participatieve artistieke praktijk op maat van de stad én de wereld, samen met kunstenaars, collega’s en het publiek. Als coördinator van het stadsfestival Wildemannen Woestewijven, als docent aan LUCA School of Arts en als verantwoordelijke scholenwerking bij KOPERGIETERY zette Marieke de voorbije jaren heel wat boeiende samenwerkingen op. Met een grondige expertise, een sterk engagement en groot enthousiasme gebruikt ze het volle potentieel van creativiteit en de kunsten voor een ecologisch en sociaal duurzame transitie in onze stad en daarbuiten.
 

Meer over Marieke

Marieke De Munck (°1976) stampte Bougie vzw mee uit de grond, dat heel wat participatieve trajecten uitwerkt rond kunsten en erfgoed, met uiteenlopende doelgroepen. Ze heeft ook gewerkt voor theaterproducenten Studio ORKA en 4Hoog, stadsmuseum Huis van Alijn en de Gentse Academie voor Beeldende Kunsten. Als freelancer mag ze daar nog tal van andere organisaties aan toevoegen o.m. Kabinet K en Action Zoo Humain. Marieke heeft eeen masterdiploma Theater- en Filmwetenschappen (UGent) en is meester in de Beeldende Kunsten, Vormgeving en typografie (Sint-Lucas Gent). Ze volgde ook een lerarenopleiding en Mixed Media (KASK Gent).
 

Team Artistieke Werking compleet

Marieke De Munck zal op 1 mei 2016 starten als artistiek verantwoordelijke Stad & Transitie. Vanaf dan is het artistiek team van Vooruit opnieuw compleet. In het team dat onder leiding van Khadija El Bennaoui de volgende seizoenen in Vooruit voorbereidt, vind je verder Peter Van den Eede (programmator boeken en actualiteit), Wouter Vanhaelemeesch (programmator muziek), Liv Laveyne (programmator podiumkunsten - vanaf 1 april 2016) en Sara Standaert (assistentie).

Maarten Soete die sinds juli 2015 zijn eigen organisatie Oetang runt, willen we nog eens nadrukkelijk bedanken voor zijn inzet als programmator die de spannende, toekomstgerichte programmalijn Stad & Transitie heeft opgestart.

Dit artikel werd geschreven op 08.03.16

Reageer