www.vooruit.be

Nieuwe datum: 6 december / Stap samen met Greentrack op de Climate Express naar Oostende

Omschrijving

We zijn niet te stoppen! Nieuws over actie met nieuwe datum 6 december. 

Van 30 november tot en met 12 december vindt in Parijs de COP21 plaats, de 21e internationale klimaatonderhandelingen, georganiseerd door de Verenigde Naties. De verwachtingen voor Parijs zijn hooggespannen. Het is immers de bedoeling er de opvolger van het Kyoto-protocol te ondertekenen. En dat komt geen moment te vroeg. Want volgens internationale wetenschappers moeten we nu in actie schieten als we een ernstige klimaatverstoring willen voorkomen. De COP21 is dus een cruciaal moment om de politiek wakker te schudden.

Climate Express maakte zich op om met bijna 10.000 Belgen deel te nemen aan een Klimaatmars in Parijs op 29 november 2015. Maar de Franse overheid heeft beslist dat die groots opgezette mars niet kan doorgaan. De klimaattop komt er wel nog steeds, dus is het belangrijk dat burgers evengoed hun stem kunnen laten horen. Samen met de Klimaatcoalitie heeft Climate Express een alternatief uitgewerkt in eigen land:

Zondag 6 december 2015 blazen we om 12u verzamelen op een symbolische plek, een natuurlijke grens van groot belang: de zee. Let's #movetheclimate in Oostende. Volg het facebook event en de website van Climate Express voor alle praktische informatie (en info over terugbetaling tickets Parijs etc).

Vooruit roept je op om deel te nemen, samen met de partners van het Gents netwerk Greentrack. Laat ons samen tonen waar de klimaattop over gaat: waardig werk, gezondheid, mensenrechten, ongelijkheid bestrijden, omgaan met migratie, échte democratie, ...

Dit artikel werd geschreven op 29.09.15

Reageer