www.vooruit.be

Vooruit adopteerde een oude publieke telefooncel

Stephan Vanfleteren

Omschrijving

Openbare telefooncellen: nu zowat iedereen mobiel belt, zijn ze in onbruik geraakt en de laatste jaren ook verlieslatend. Proximus (vroeger Belgacom) is daarom de laatste openbare telefooncellen aan het weghalen.

Nostalgici en erfgoedadepten hoeven niet te vrezen dat ze allemaal naar de schroothoop gaan. Via een wedstrijd hebben 30 cellen al een verder leven gekregen. Ze komen niet alleen in musea terecht maar ook op minder voor de hand liggende plaatsen.

Ongeveer 200 kandidaten voor de "adoptie" van een telefooncel lieten zich horen bij Proximus. Daar zijn dus 30 voorstellen uitgekozen, opgedeeld in 3 categorieën: 'erfgoed', 'kunst' en 'nieuwe bestemming'. In de eerste categorie zijn vooral musea te vinden, bij de kunstenaars onder meer een theatergezelschap en een fotograaf. In de categorie 'nieuwe bestemming' was Kunstencentrum Vooruit een van de opvallendste winnaars.

Vooruit betrekt binnenkort vernieuwde, open kantoorruimtes (aan de achterkant van het gebouw). De oude telefooncel zal er worden geïntegreerd als ruimte waar medewerkers discreet kunnen bellen (met hun mobiele telefoon uiteraard).
 

Bron informatie: Proximus / Belga

Foto: Stephan Vanfleteren

Dit artikel werd geschreven op 25.05.15

Reageer